Θεοφάνεια: Ο Αγιασμός των Υδάτων σε όλη την Εύβοια – Μοναδικές εικόνες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοφάνεια: Ο Αγιασμός των Υδάτων σε όλη την Εύβοια – Μοναδικές εικόνες

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων σε όλη την Εύβοια - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες.

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων, σε όλη την Εύβοια.

Στην Χαλκίδα τελέστηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και εφέτος η Γιορτή των Θεοφανίων, με τη λειτουργία στο ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων στην παραλία της πόλης, όπου πλημμύρισε από κόσμο.

Το λιμάνι του Καράβου «βούλιαξε» από κόσμου όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες του evima.gr, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί για να απολαύσει τον Αγιασμός των υδάτων. Τον τίμιο Σταυρό έπιασε ένας νεαρός από τα Κριεζά Ευβοίας.

Εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη συμμετοχή από αγόρια και κορίτσια που τόλμησαν και έπεσαν στα νερά του Ευβοϊκού στην Ερετρια για να πιάσουν τον τίμιο Σταυρό, ο οποίος κατέληξε στα χέρια του Γιάννη Σταματάκου.

Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Αλμυροποτάμου, τρεις θαρραλέοι μαθητές του δημοτικού, επιχειρώντας να πιάσουν πρώτοι το Σταυρό.

Δεκάδες ήταν οι θαρραλέοι κολυμβητές που αψήφησαν σήμερα τα παγωμένα νερά και βούτηξαν να πιάσουν τον σταυρό στις τελετές Αγιασμού των Υδάτων, στην Κάρυστο, για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα περισσότερα από 20 άτομα βούτηξαν στα νερά του νοτείου λιμανιού για τον σταυρό, τον οποίο έπιασε τελικά ένας νεαρός.

Με μεγαλοπρέπεια έγινε ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Σκύρου.

Δύο νεαροί βούτηξαν για τον τίμιο σταυρό στα παγωμένα νερά της Λιναριάς.

Στον αγιασμό των υδάτων έδωσε σύσσωμη η δημοτική αρχή και πολίτες του νησιού.

Θεοφάνεια 2023: Τα έθιμα στη Στερεά Ελλάδα

Από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα δεν είναι λίγοι οι νοικοκυραίοι στη δυτική Φθιώτιδα που κρατώντας το έθιμο βάζουν στο τζάκι αδράχτια για να τα βλέπουν οι καλικάντζαροι και να μην κατεβαίνουν από την καπνοδόχο.

Οι πιστοί στις παραδόσεις, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τα Θεοφάνεια, που φεύγουν οι καλικάντζαροι, δεν τρώνε ελιές, φασόλια και σύκα για να μην κάνουν «καλόγερους».

Σε χωριά της δυτικής Φθιώτιδας το βράδυ της παραμονής των Φώτων μεγάλες παρέες αγοριών και ανδρών κρατώντας μεγάλα κουδούνια στα χέρια τα οποία χτυπούσαν συνεχώς, γύριζαν από σπίτι σε σπίτι και έψαλλαν τα κάλαντα των Φώτων. Οι νοικοκυραίοι του χωριού τους φίλευαν διάφορα εδέσματα τα οποία στο τέλος της βραδιάς γεύονταν όλοι μαζί στις ταβέρνες του χωριού τραγουδώντας και χορεύοντας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr