Θεσσαλονίκη: Έκανε σχέση με 28χρονη και της «έφαγε» 69.000 ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έκανε σχέση με 28χρονη και της «έφαγε» 69.000 ευρώ

Οι Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο μια καταγγελία για απάτη σε βάρος 28χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο έρευνας στη συμπρωτεύουσα, σχετικά με υπόθεση απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 35χρονης στη Θεσσαλονίκη, για την οποία υπήρξε σύλληψη 28χρονου, προέκυψε μία ακόμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, 28χρονη αναγνώρισε κοινά στοιχεία με τη δική της περίπτωση εξαπάτησης και απευθύνθηκε στις Αρχές.

Ο συλληφθείς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της παθούσας, σύναψε σχέση μαζί της και επικαλούμενος την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών διαφορών, καθώς και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, κατάφερε από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Απριλίου του 2023, να αποσπάσει από την 28χρονη το χρηματικό ποσό των 69.000 ευρώ.

Το συμπληρωματικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, προκειμένου να συσχετιστεί με την υποβληθείσα δικογραφία.

Πως ο συλληφθείς εξαπάτησε την 35χρονη

Ο συλληφθείς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της, σύναψε σχέση μαζί της και γνωρίζοντας την επιθυμία της να προβεί σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, της πρότεινε να συνεταιριστούν.

Της είχε αποστείλει screenshot, στο οποίο φαινόταν υποτιθέμενη μεταφορά ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό όπου η ίδια ήταν δικαιούχος και τον είχε ανοίξει καθ’ υπόδειξη του δράστη.

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας συγγενικού του προσώπου, από τις 11/04/2023 έως και τις 28/04/2023, κατάφερε να αποσπάσει από την 35χρονη το συνολικό ποσό των 83.357 ευρώ. Επίσης, επιχείρησε ανεπιτυχώς να της αποσπάσει επιπλέον 53.600 ευρώ.

Ο απατεώνας ισχυριζόταν ότι είναι κρατούμενος σε αστυνομική Υπηρεσία των Αθηνών και χρειάζεται τα χρήματα ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος. Ο 28χρονος άντρας συνελήφθη από αστυνομικούς στην περιοχή των Συκεών, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό από την παθούσα. Στην κατοχή του βρέθηκε και σπρέι πιπεριού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr