Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο 34χρονος συνεργός του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο 34χρονος συνεργός του

Στους δύο κατηγορούμενους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους ενώπιον ανακριτή, ο 39χρονος και ο 34χρονος συνεργός του στην άγρια δολοφονία της 41χρονης Γεωργίας, στην Θεσσαλονίκη.

Ο σύντροφος της άτυχης γυναίκας συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, ενώ ο 34χρονος ρίχνει τις ευθύνες στον 39χρονο, υποστηρίζοντας ότι εκείνος τα σκηνοθέτησε όλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μάλιστα, στην απολογία τους, φαίνεται πως ο ένας «τα έριξε» στον άλλον για τη στυγερή δολοφονία της εγκύου και μητέρας μίας 13χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι και στους δύο κατηγορούμενους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία (όλες σε βαθμό κακουργήματος και κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Τα είχε προσχεδιάσει όλα… Δέχθηκα την πρόταση να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία, χωρίς όμως να πάθει κανένας τίποτα», ισχυρίστηκε αρχικά ο συνεργός του 39χρονου.

«Στα βίντεο δεν είμαι εγώ»
«Δεν θα ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Η Γεωργία ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στον κόσμο», δήλωσε ο 39χρονος ενώπιον του ανακριτή.

«Εκείνο το βράδυ είχα πάρει χάπια και κοιμόμουν. Προφανώς ο φίλος μου με κάποιον συνεργό διέπραξε το έγκλημα. Στα βίντεο που μου δείχνετε δεν είμαι εγώ. Είναι μάλλον ο συνεργός του φίλου μου», ισχυρίστηκε ο 39χρονος σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr.

«Ήθελα να κάνουμε παιδί. Η έκτρωση ήταν απόφαση της Γεωργίας, που την αποδέχθηκα», είπε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανακριτή.

«Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο 39χρονος»
Στη δική του απολογία ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή, ο 34χρονος φίλος του συντρόφου της Γεωργίας υποστήριξε στον ανακριτή ότι ο τελευταίος φίμωσε, έδεσε και δολοφόνησε την 41χρονη έγκυο γυναίκα.

«Δεν γνώριζα τίποτα. Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο 39χρονος. Φοβήθηκα για μένα και την οικογένειά μου. Δέχτηκα την πρόταση να οργανώσουμε μαζί μια ψεύτικη ληστεία, χωρίς όμως να πάθει κανένας τίποτα», υποστήριξε ο 34χρονος.

Σχετικά με τον 39χρονο είπε πως «όταν πήρε το μαχαίρι στα χέρια του ο σύντροφός της, μου ζήτησε να φύγω από το σπίτι. Βγήκα από την οικοδομή, περίμενα στο αυτοκίνητο και τότε ήρθε να μου πει ότι τη σκότωσε».

«Αποδέχομαι ότι βοήθησα στη μεταφορά με το μπαούλο», ανέφερε επίσης ο 34χρονος στην απολογία του.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr