Θήβα: 45χρονη έπαθε θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με Johnson & Johnson
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θήβα: 45χρονη έπαθε θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με Johnson & Johnson

Θρόμβωση μετά από εμβόλιο με Johnson & Johnson υπέστη μια 45χρονη στη Θήβα

Την περίπτωση μιας 45χρονης γυναίκας που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ περιέγραψε η αδερφή της στο MEGA.

«Η αδερφή μου στις 10 Μαΐου έκανε το εμβόλιο της Johnson, στις 17 εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας όπου διαπιστώνεται γαστρεντερίτιδα. Στις 20 αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει θρόμβωση και μπαίνει στον Ευαγγελισμό όταν διαπιστώνεται θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό και το στομάχι. Μετά από 17 ώρες μπήκε στην εντατική. Μου ανακοίνωσαν ότι η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή. Τώρα η κατάσταση της υγείας της κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη. Είναι 48 ετών με κινητικό πρόβλημα, αλλά εξετάσεις μικρού παιδιού», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Ένας άνθρωπος με μειωμένη κινητικότητα, είναι βασικός υποψήφιος για να κάνει θρομβώσεις. Όλοι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί ανεξαρτήτως εμβολίου. Από την εμπειρία παγκοσμίως που είναι 110 εκ. δόσεις εμβολίου και 400 περιστατικά δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου» απάντησε από την πλευρά του ο καθηγητής Εντατικολογίας Θεόδωρος. Βασιλακόπουλος.

Σημείωσε ωστόσο ότι: «πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς η συγκεκριμένη περίπτωση» και ξεκαθάρισε ότι, «μετά από εμβόλια θα δούμε θρομβώσεις, δεν σημαίνει ότι θα φταίει το εμβόλιο για όλες τις περιπτώσεις. Για κάποιες με συχνότητα 1 στις 150.000 με 200.000 θα φταίει το εμβόλιο».

Όπως είπε δεν έχει βρεθεί κάποιος προδιαθεσικός παράγοντας ή νόσος εξετάζοντας όλα τα περιστατικά των θρομβώσεων που σχετίστηκαν με το εμβολιο.

Η αδερφή της 45χρονης γυναίκας ανέφερε ότι: «είχα ρωτήσει και είχαν πει ότι προχωράμε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα»

«Οι γιατροί μιλούν με τα επιστημονικά δεδομένα», απάντησε ο καθηγητής Βασιλακόπουλος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr