Θήβα: Ανησυχία στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για τους δεκάδες σεισμούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θήβα: Ανησυχία στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για τους δεκάδες σεισμούς

Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Θηβών μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα

Επιφυλάξεις, σχετικά με τους σεισμούς που γίνονται στην Θήβα, τις τελευταίες ημέρες, εκφράζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σε ανάρτησή του στο facebook το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναφέρει πως θα πρέπει να παρακολουθηθεί παραπάνω το φαινόμενο προκειμένου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το αν θα γίνει χειρότερη η κατάσταση ή όχι.

Παράλληλα εκφράζει ανησυχία για το ότι το επίκεντρο είναι κοντά στην αστική ζώνη της Θήβας.

«Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία σεισμικής παρακολούθησης, παρατηρείται η εξέλιξη σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή της Θήβας με μικρά μεγέθη, με εξαίρεση τον σημερινό σεισμό μεγέθους Μ4.3. Η δραστηριότητα καταγράφεται με λεπτομέρεια από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το οποίο ενισχύει περαιτέρω σήμερα το ήδη πυκνό δίκτυο παρακολούθησης και με φορητούς σταθμούς.

Θυμίζουμε ότι ήδη από το Δεκέμβριο του 2020 είχαν εγκατασταθεί τοπικά φορητοί σεισμογράφοι οι οποίοι συνεχίζουν να είναι εν λειτουργία. Για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με την εξέλιξη της ακολουθίας θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, ώστε οι δείκτες εξέλιξης της ακολουθίας να ενισχυθούν ως προς την αξιοπιστία τους. Ακολουθίες τέτοιες είναι συχνές στον ελληνικό χώρο αλλά προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία όταν βρίσκονται κοντά σε αστικές ζώνες και σε ζώνες με βεβαρυμένο σεισμικό ιστορικό».

Έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Θηβών μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή της Θήβας συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Θήβας, υπό τον δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γεώργιο Αναστασίου, και παρουσία του διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ. Γεράσιμου Χουλιάρα, από τον οποίο ακολούθησε και σχετική ενημέρωση.

Ο δρ Χουλιάρας υπογράμμισε ότι η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα χαρακτηρίζεται από μικρής έντασης σεισμούς. Αυτό μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο και θα εξακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ήπια σεισμική δραστηριότητα, μπορεί όμως και να αποτελεί και προάγγελο μεγαλύτερης έντασης σεισμού, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού παρελθόντος της περιοχής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr