Θλίψη για τον θάνατο 50χρονου τον οποίο καταπλάκωσε πεύκο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη για τον θάνατο 50χρονου τον οποίο καταπλάκωσε πεύκο

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία μετά τον θάνατο 50χρονου ο οποίος καταπλακώθηκε από δέντρο περιμένοντας στο φανάρι στον κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου της Κρήτης. 

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία μετά τον θάνατο 50χρονου ο οποίος καταπλακώθηκε από δέντρο περιμένοντας στο φανάρι στον κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος

Εμφανώς οργισμένος ο γιος του αδικοχαμένου άνδρα βρέθηκε σήμερα στο σημείο όπου εχθές ο πατέρας του έπεσε νεκρός και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο πατέρας του δεν είναι στη ζωή.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη. Είναι απίστευτο», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ενώ παράλληλα τονίζει πως η οικογένεια είναι διατεθειμένη να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Θα κινηθούμε νομικά ενάντια στο δήμο Ηρακλείου, θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος. Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν», τόνισε εξοργισμένος ο Χρήστος.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους. Παράλληλα η Αστυνομία έχει καλέσει τρεις αυτόπτες μάρτυρες για να καταθέσουν.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σε δήλωσή του για τον θάνατο του 50χρονου αναφέρει ότι «Θα κάνουμε το παν για να εντοπιστούν τα αίτια του δυστυχήματος». Ο κ. Λαμπρινός απευθύνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 50χρονου ενώ τονίζει πως είναι «αδιανόητο να χάνει τη ζωή του ένας άνθρωπος τόσο άδικα».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για το Ηράκλειο. Το τραγικό δυστύχημα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, σε κεντρικό σημείο της πόλης, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους μας. Είναι πραγματικά αδιανόητο ένας άνθρωπος να χάνει τη ζωή του τόσο άδικα. Διαβεβαιώνω τους δημότες ότι θα κάνουμε το παν προκειμένου να εντοπιστούν επακριβώς τα αίτια του δυστυχήματος τα οποία ήδη διερευνώνται.

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Δέκα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης ο άνδρας βρισκόταν με το δίκυκλό του στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας περιμένοντας να ανάψει πράσινο για ν συνεχίσει την πορεία του. Ξαφνικά το τεράστιο πεύκο που βρίσκεται παρακείμενα έπεσε με αποτέλεσμα να καλύψει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου με τον 50χρονο να μην προλαβαίνει να αντιδράσει.

Το πεύκο έπεσε πάνω στο μηχανάκι και τον εγκλώβισε κάτω από τα κλαδιά του, ενώ ούτε το κράνος που φορούσε δεν στάθηκε αρκετό για να τον προστατεύσει, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ήταν πολύωρη με τον ίδιο να έχει ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή όταν τελικά τον απεγκλώβισαν.

Εικάζεται πως έπρεπε να είχε υποστεί το απαραίτητο κλάδεμα για να αντέξει γι’ αυτό και εκριζώθηκε σπάζοντας και τις πλάκες του πεζοδρομίου. Ενδεικτικό είναι άνθρωποι που ήταν στο σημείο της τραγωδίας διαπίστωναν μετά το αρχικό σοκ ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr