ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θλίψη στο Αργυρό Ευβοίας: Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Πούλος

Εκοιμήθη η ψυχή της Ιεραποστολής, ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Πούλος
Θλίψη στο Αργυρό Ευβοίας: Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Πούλος

Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Παντελεήμων Πούλος. Ο μακαριστός π. Παντελεήμων διετέλεσε ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθήνων και υπήρξε η ψυχή και η κινητήριος δύναμη μίας συντονισμένης επί σειρά πολλών ετών κίνησης για την ενίσχυση της Ορθοδόξου Ιεραποστολής ανά τον κόσμο.

Στο χωριό Αργυρό Ευβοίας η θλίψη είναι απέραντη μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του συγχωριανού τους, π. Παντελεήμων Πούλου.

Για την εκδημία του μακαριστού ιερέως, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κωνσταντιανής Κοσμάς Θασίτης έγραψε:

Με βαθύτατη θλίψη, η Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας αποχαιρετά τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Πούλο: έναν άνθρωπο, ο οποίος ανάλωσε την ζωή του στην διακονία της Εκκλησίας και ιδιαιτέρως στην αποστολή κοντέϊνερ από την Ελλάδα σε μέρη όπου η ανάγκη ήταν τεράστια.

Η βοήθειά του έφτασε και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη. Αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του μακαριστού, π. Παντελεήμονα, γιατί θεωρείτε ένας από τους μεγάλους ευεργέτες της τοπικής μας Εκκλησίας. π. Παντελεήμονα, ατενίζουμε με σεβασμό την αγία μορφή σου. Επάνω της είναι ζωγραφισμένα χιλιάδες φτωχά πρόσωπα και απλωμένα χέρια Αφρικανών αδελφών μας, τα οποία χόρτασαν από τα γεμάτα κοντέϊνερ αγάπης που μας έστελνες.

Το ποίμνιο της Κατάνγκας σε ευγνωμονεί και σε αποχαιρετά…

Η Πεμπτουσία, τιμώντας την μνήμη του μακαριστού π. Παντελεήμονος, αναδημοσιεύει την τελευταία συνέντευξη στην pemptousia.tv και στην εκπομπή «Πρόσβαση» με τον Ιερομόναχο π. Γεννάδιο Μανώλη. Ο μακαριστός π. Παντελεήμων αναφέρεται στην ιερατική του πορεία, στο έναυσμα για την ενασχόλησή του με την ιεραποστολή και το έργο που υλοποίησε όλα αυτά τα χρόνια με τους συνεργάτες του υποστηρίζοντας διάφορα ιεραποστολικά κλιμάκια της Εκκλησίας ανά τον κόσμο.

Δείτε  την εκπομπή εδώ www.pemptousia.tv 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ