Θρίλερ στο Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση των Emirates, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα συνοδεία μαχητικών
ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ στο Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση των Emirates, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα συνοδεία μαχητικών

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την Αστυνομία να τίθεται σε συναγερμό.

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται από το απόγευμα της Πέμπτης οι ελληνικές αρχές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ενημέρωσαν για δύο πτήσεις της Emirates από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με προορισμό, η μία το Ντουμπάι και η άλλη τη Νέα Υόρκη, στις οποίες, φέρεται να επέβαινε ύποπτος άνδρας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece είναι Τούρκος υπήκοος, ενώ κατά τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ο συγκεκριμένος είναι ύποπτος για τρομοκρατία.

Αμέσως οι Αρχές του αεροδρομίου καθήλωσαν τη μία πτήση, την ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι πριν καν απογειωθεί.

Οι επιβάτες της πτήσης για Ντουμπάι, λίγο μετά την επιβίβασή τους (περίπου στις 18:00) και ενώ το αεροσκάφος είχε τροχοδρομήσει προς το διάδρομο απογείωσης ενημερώθηκαν από τον πιλότο για τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος και αναγκαστική επιστροφή στο χώρο στάθμευσης.

Οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους (σ.σ. πράγμα που δεν γίνεται όταν πρόκειται όντως για τεχνικό πρόβλημα) με τις Αρχές να τους περνούν έναν προς έναν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Η πρώτη πτήση ελέγχθηκε εντέλει από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ και οι επιβάτες επιβιβάστηκαν ξανά στο αεροσκάφος, το οποίο και αναχώρησε για τον προορισμό του.

Τι συνέβη με τη δεύτερη πτήση

Η δεύτερη πτήση προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 22:00 στην Αθήνα ώστε να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλοι οι επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος συνοδευόταν από δύο μαχητικά F-16 της 340 Μοίρας καθώς δόθηκε εντολή για επιχείρηση «Renegade».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece στις 17:32 απογειώθηκε από την Αθήνα για τη Νέα Υόρκη η πτήση UAE209, Boeing77W. Τότε ακριβώς ήρθε πληροφορία για επιβάτη που σχετίζεται με τρομοκρατία. Το αεροπλάνο βγήκε από το FIR Αθηνών, έφτασε στην Ιταλία και πριν μπει στη Γαλλία του απαγορεύτηκε η είσοδος στο FIR Παρισιού.

Ξεκίνησε κύκλους και ο πιλοτος πήρε την απόφαση να γυρίσει πίσω γιατί δεν έφταναν τα καύσιμα. 120 μίλια Νοτιοδυτικά Καλαμάτας, έδωσε εντολή το CAOC για «A Scramble», και στις 21:09 ζευγάρι F-16 της Μοίρας 340 από Κρήτη ώστε να το συνοδεύσει για να προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr