Θρήνος για την 16χρονη που πέθανε στη Χαλκιδική – «Έφαγε ένα hot dog και κατέρρευσε»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρήνος για την 16χρονη που πέθανε στη Χαλκιδική – «Έφαγε ένα hot dog και κατέρρευσε»

«Πνιγμό από εισρόφηση γαστρικών υγρών», έδειξε η νεκροψία στη 16χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή χθες το απόγευμα ενώ έκανε διακοπές στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιατροδικαστικές πηγές, η νεκροψία στην άτυχη 16χρονη από το Ωραιόκαστρο, έδειξε ως αιτία θανάτου «πνιγμονή από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου». Σε κάθε περίπτωση περισσότερο φως στα αίτια θανάτου του κοριτσιού που κηδεύτηκε σήμερα σε κλίμα ωδύνης αναμένεται να ρίξουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις που θα φωτίσουν και το ενδεχόμενο σύνδεσης με την αλλεργία στη λακτόζη που φέρεται να είχε η 16χρονη.

Η 16χρονη είχε τροφική αλλεργία στη λακτόζη 

Υπενθυμίζεται ότι όπως έκανε γνωστό η οικογένεια του κοριτσιού, η 16χρονη είχε τροφική αλλεργία στη λακτόζη. Εξού και ήταν προσεκτική με το φαγητό της και ενημερωμένη, τόσο αυτή όσο και το περιβάλλον της, για τους κινδύνους που διατρέχει.

Έφαγε hot dog και κατέρρευσε 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η νεαρή έκανε διακοπές με την παρέα της σε περιοχή της Κασάνδρας στη Χαλκιδική. Kάποια στιγμή επισκέφθηκαν φαστφουντάδικο για φαγητό. Η 16χρονη κατανάλωσε ένα hot-dog για το οποίο πριν την παραγγελία είχε ρωτήσει, όπως καταγγέλλει η οικογένεια αν περιέχει λακτόζη, ουσία στην οποία είχε αλλεργία. Η απάντηση ήταν αρνητική, υποστηρίζουν, και το κατανάλωσε. Ωστόσο, στη συνέχεια φέρεται να αισθάνθηκε δυσφορία και να κατέρρευσε, ενώ οι φίλοι της κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την ΕΛΑΣ και ένα άτομο από την παρέα έσπευσε στο δωμάτιο που διέμεναν για να της φέρει τα φάρμακά της.

Αργοπόρησε το ασθενοφόρο 

Πρώτο στο σημείο του συμβάντος έφθασε το περιπολικό, ενώ προσέτρεξαν σε βοήθεια και άτομα από γειτονικά ξενοδοχεία. Οπως καταγγέλλει η οικογένεια το ασθενοφόρο κατέφθασε 45 λεπτά αργότερα και ενώ το κορίτσι είχε ήδη καταλήξει.

Συγγενής της 16χρονης κατήγγειλε τόσο τον ιδιοκτήτη του φαστφουντάδικου όσο και το ΕΚΑΒ για την αργοπορία του υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι ήταν αλλεργικό, ο μαγαζάτορας δεν γνώριζε ότι το λουκάνικο και το ψωμί περιείχαν γάλα και έτσι της τα σέρβιρε με τραγικό αποτέλεσμα. Άτομο από την παρέα του κοριτσιού, σύμφωνα με τον Alpha, φέρεται να υποστήριξε ότι η 16χρονη πριν καταναλώσει το hot-dog ρώτησε αν αυτό περιείχε μουστάρδα, προφανώς ως πιθανό αλλεργιογόνο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το άτυχο κορίτσι δεν είχε υποστεί αλλεργικό σοκ στο παρελθόν, ωστόσο, γνώριζε τον κίνδυνο που διέτρεχε και ήταν σχετικά ενήμερη.

Θλίψη στο Ωραιόκαστρο στη κηδεία της 16χρονης

Η κηδεία του κοριτσιού έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Ωραιόκαστρο, όπου την αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι. Τραγικές φιγούρες η μητέρα της και η αδελφής της η οποίες δεν άντεξαν και λιποθύμησαν, όπως και φίλες και φίλοι της 16χρονης, που κατέρρευσαν μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr