Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι – Πόσοι θα κάνουν τελικά το εμβόλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ψηφίζουν οι ανεμβολίαστοι – Πόσοι θα κάνουν τελικά το εμβόλιο

Πώς κρίνουν οι πολίτες τη διαχείριση του κορονοϊού από την κυβέρνηση

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του ANT1, στην οποία η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 12,8%, παρουσιάστηκε με τους πολίτες να απαντούν για τον κορονοϊό, τα εμβόλια, αλλά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Marc σε 1.007 νοικοκυριά από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου.

«Θετικά ή μάλλον θετικά» αξιολόγησε την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%).

Με βάση την κομματική προέλευση, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

Δυσαρεστημένοι από την διαχείριση της πανδημίας, παρουσιάστηκαν όσοι δήλωσαν πως δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

«Σωστή ή μάλλον σωστή», έκρινε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων την απόφαση να γίνουν οι παρελάσεις, ανεξαρτήτως αν οι ίδιοι έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 ή όχι.

Προβληματισμό προκαλούν οι απαντήσεις των ανεμβολίαστων στο ερώτημα αν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία εμφανίζεται αρνητική.

Όσον αφορά στην κομματική προτίμηση των ανεμβολίαστων, 18,9% των ερωτηθέντων δήλωσε πως ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, 18,6% την Ελληνική Λύση, ενώ 12,2% δήλωσε πως ψηφίζει Νέα Δημοκρατία.

Στον απόηχο της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί τη Γαλλία ως την πιο φιλική χώρα προς την Ελλάδα (70,2%), ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ (35,9%). Αίσθηση προκαλεί πως μόλις 4% συγκέντρωσε η Γερμανία.

Τέλος, στο ερώτημα «Από ποιες χώρες θέλουμε επενδυτές;», ψηλά στις προτιμήσεις εμφανίζονται ΗΠΑ, Γαλλία, Σαουδική Αραβία, Κίνα και Ρωσία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr