Τι συζήτησε το Δ.Σ. του «Ξένιος ΖΕΥΣ» με την διοίκηση του ΟΛΝΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι συζήτησε το Δ.Σ. του «Ξένιος ΖΕΥΣ» με την διοίκηση του ΟΛΝΕ

Την Δευτέρα 8 Μαρτίου στα γραφεία του ΟΛΝΕ

Την Δευτέρα 8/3/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΔΣ του σωματείου « Ο Ξένιος Ζευς» με τον πρόεδρο του ΟΛΝΕ κ. Γεροντίτη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μανιάτη και μέλη του ΔΣ του οργανισμού.
Η συνάντηση έγινε με σκοπό να συζητηθούν οι προθέσεις του οργανισμού, σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα του κλάδου το προσεχές διάστημα, για θέματα που αφορούν:
• Τη χρήση των εξωτερικών κοινόχρηστων χώρων εκμετάλλευσης του ΟΛΝΕ
• Την τιμολογιακή και εισπρακτική πολιτική χρήσης των κοινόχρηστων χώρων
• Την διαδικασία αιτήσεων για το 2021
Για τα παραπάνω θέματα το ΔΣ του οργανισμού υποστήριξε ότι θα εξαντλήσει κάθε όριο που θα δώσει η υπουργική απόφαση που θα ανακοινωθεί με το άνοιγμα της εστίασης έτσι ώστε να βοηθήσει στο μέγιστο τον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα:

Το καθεστώς για δωρεάν επέκταση 100% του υπάρχοντος χώρου ή έκπτωση κατά 50% όπου δεν είναι δυνατή η επέκταση, όπως το 2020, θα αποφασιστεί και θα οριστεί επακριβώς όταν ανακοινωθούν οι όροι λειτουργιάς για το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης.
Στις χρεώσεις για το 2021 θα ισχύσει η έκπτωση 15%, όπως και το 2020, καθώς θα συμψηφιστούν τα πιστωτικά τιμολόγια για τις επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να πάρουν εξτρά χώρο. Επίσης δεν θα υπάρξει κάποια χρέωση για τους μήνες του lockdown.
Σχετικά με τις παραχωρήσεις του 2021, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση, πριν το άνοιγμα των καταστημάτων, με την προϋπόθεση να έχουν εξοφλήσει το 2020.

Ο πρόεδρος Ευθυμίου Βασίλης
Ο Γ. Γραμματέας Ιορδάνου Στέλιος

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr