Τι θα δούμε στα κανάλια τη Μεγάλη Εβδομάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι θα δούμε στα κανάλια τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τι θα δούμε στα κανάλια τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σε τροχιά Μεγάλης Εβδομάδας μπαίνουν τα κανάλια, κρατώντας συντροφιά στους τηλεθεατές με θρησκευτικές παραγωγές και ταινίες που έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Πρωτοπόρος ο ΑΝΤ1 από τα κανάλια που, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα προβάλει δύο τηλεοπτικές υπερπαραγωγές, που έχουν γράψει ιστορία. «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» και «Η Βίβλος» επιστρέφουν στην prime time ζώνη του ΑΝΤ1 και αναμένεται να κερδίσουν ξανά το κοινό. Από τη Μεγάλη Τρίτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 21.00 και το Μεγάλο Σάββατο στις 23.00 έρχεται στις οθόνες το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», ενώ από τη Μεγάλη Τρίτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 23.00, θα προβάλλεται η μίνι σειρά «Η Βίβλος».

Τη Μεγάλη Δευτέρα, επίσης, στις 22.45, το κανάλι του Αμαρουσίου θα προβάλει σε α’ τηλεοπτική μετάδοση τη δραματική ταινία «Μαρία Μαγδαληνή», με τη Ρούνι Μάρα σε μια μοναδική ερμηνεία στον ομώνυμο ρόλο. Οι Ακολουθίες των Παθών θα μεταδοθούν από τον Ι.Ν. Αγ. Ευσταθίου στον Περισσό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Μεγάλο Σάββατο, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, θα γίνει σύνδεση με την Ι. Μητρόπολη Αθηνών για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Το STAR, με τη σειρά του, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις ξένες παραγωγές και τις ταινίες ως μετρ στο εν λόγω είδος. Ετσι, μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα «παίξει» κανονικά με «MasterChef», ενώ τις Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή θα προβληθούν αγαπημένα φιλμ, όπως η «Σιωπή» του Μάρτιν Σκορτσέζε, με τους Λίαμ Νίσον, Αντριου Γκάρφιλντ, Ανταμ Ντράιβερ. Η ταινία διηγείται την ιστορία δύο Πορτογάλων ιεραποστόλων του 17ου αιώνα, που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι στην Ιαπωνία προκειμένου να αναζητήσουν τον αγνοούμενο μέντορά τους, πατέρα Φερέιρα, και να διαδώσουν την αλήθεια του Χριστιανισμού.

Οσον αφορά στον ALPHA, η μόνη θρησκευτική παραγωγή στην οποία επενδύει είναι η μίνι σειρά «Οι δέκα εντολές» που θα παίξει τη Μεγάλη Πέμπτη. Επίσης θα προβληθούν λίγες ταινίες παρόμοιου περιεχομένου.

«Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ»/ΣΕΙΡΑ INFO

Ο Ιταλός σκηvoθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα τoυ θέματος. Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης χρησιμοποίησε ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθoπoιώv, όπως τον σερ Λόρενς Ολίβιε, την εκφραστική Αν Μπάvκρoφτ, την πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, τον Αντονι Κoυίν, τον Μάικλ Γιoρκ και, φυσικά, τον Ρόμπερτ Πάουελ στoν ρόλο τoυ Ιησού.

«H ΒΙΒΛΟΣ»/ΣΕΙΡΑ INFO

Η ιστορία που όλοι γνωρίζουμε σε μια κορυφαία παράγωγη με λαμπερούς πρωταγωνιστές, έχοντας μια διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση με εντυπωσιακές σκηνές, ενώ τα αριστουργηματικά εφέ κόβουν την ανάσα και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή. Η μίνι σειρά βασίζεται στην τελευταία αναθεωρημένη έκδοση της Βίβλου και καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από τη «Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη» σε μία μεγάλη και ολοκληρωμένη αφήγηση. Περιλαμβάνει τις «προφανείς» ιστορίες, όπως είναι η Κιβωτός του Νώε, η Εξοδος, καθώς και η Γέννηση, ο Θάνατος και η Ανάσταση του Ιησού. Οι ιστορίες των πρώτων πέντε ωρών της σειράς προέρχονται από την Παλαιά Διαθήκη, ενώ των υπόλοιπων πέντε από την Καινή.

ΣΚΑΪ με «Survivor» σε νέα ώρα

Σε κανονικούς ρυθμούς θα προβληθούν τα επεισόδια του ριάλιτι επιβίωσης του καναλιού, ωστόσο αντί για τις 22.00 θα παίζει στις 21.00. Μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης το κοινό θα καθηλωθεί στους δέκτες του για το παιχνίδι, ενώ από τη Μεγάλη Πέμπτη πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου όπως τα «Πάθη του Χριστού». Τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 21.00, θα υπάρξει ζωντανή σύνδεση με εκκλησία για την Ακολουθία του Επιταφίου ενώ θα ακολουθήσει η ταινία «Το βασίλειο των ουρανών».

Το πρόγραμμα στα κανάλια MEGA, OPEN και ΕΡΤ1
Με θρησκευτικές ταινίες, από τη Μεγάλη Πέμπτη, θα συντροφέψει τους τηλεθεατές το MEGΑ. «Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού», «Βαραββάς» είναι μερικές μόνο από αυτές ενώ θα προβληθεί τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί η ακολουθία της Αποκαθήλωσης και το απόγευμα του Επιταφίου.

Το OPEN παραμένει πιστό στο κλίμα της εποχής και θα προβάλλει όλη την εβδομάδα ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου, όπως «Νώε», το ριμέικ «Μπεν Χουρ», ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 20.00, θα μεταδοθούν οι ακολουθίες των Αγίων Παθών και του Επιτάφιου Θρήνου, αντίστοιχα. Τη Μεγάλη Παρασκευή, το πρωί, να σημειωθεί, θα μεταδοθεί και η ακολουθία της Αποκαθήλωσης.

Οσον αφορά στην ΕΡΤ1, Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή θα μεταδοθεί η ιστορική-θρησκευτική μίνι σειρά «Τα Πάθη», παραγωγής BBC. Στη σειρά παρουσιάζεται η τελευταία εβδομάδα της ζωής του Χριστού, μέσα από τρεις σκοπιές, τις θρησκευτικές αρχές, τους Ρωμαίους και τον ίδιο τον Ιησού. Το δράμα αρχίζει με την προφητική είσοδο του Ιησού από την Ανατολική Πύλη, ακολουθώντας Τον μέχρι τη Σταύρωσή Του και την απίστευτη συνέχεια. Η μαγευτική, όλο χρώματα και ζωντάνια ιστορία, διαδραματίζεται στον χαοτικό κόσμο όπου συνέβησαν όλα, στην πόλη της Ιερουσαλήμ, την Εβδομάδα των Παθών. Μέσα στο πολιτικό και θρησκευτικό πλαίσιο της εποχής, η σειρά συνδυάζει την αφηγηματική ένταση και τη θεματική δύναμη, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ζήσουμε τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εβδομάδα σαν να ήμασταν εκεί. Τις ίδιες μέρες θα παίζεται και η μίνι σειρά «Βίβλος: Ιωσήφ», του Ρότζερ Γιανγκ, με τους Μπεν Κίνγκσλεϊ, Πολ Μερκούριο, Μάρτιν Λαντάου, Λέσλι Αν Γουόρεν, Μόνικα Μπελούτσι.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr