Την Τρίτη οι ανακοινώσεις τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο στις 12:00 από τον υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλια

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Τα νέα μέτρα θα θα ανακοινωθούν αύριο στις 12:00 από τον υπ. Υγείας, Βασίλη Κικίλιας, αφορούν κυρίως αυτούς.

Στις ανακοινώσεις θα συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση προβλέπεται η υποχρέωση των εργαζομένων που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες να προσκομίζουν rapid test σε εβδομαδιαία βάση, είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε δημόσιο τομέα.

Σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι πολύ πιθανό να απαιτούνται 2 test την εβδομάδα. Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν 2 μοριακά test την εβδομάδα, διαφορετικά «αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, πρόσφατης νόσησης ή εργαστηριακού τεστ δεν θα προσέρχονται και δεν θα παρέχουν εργασία», όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, και τα κενά θα καλυφθούν από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα είναι εμβολιασμένοι. Αποτέλεσμα self test θα πρέπει να προσκομίζουν και οι μαθητές, δύο φορές την εβδομάδα. Η διάθεση των self test στους μαθητές θα είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr