Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ευβοίας κατέθεσε ο Γ. Μαραγκός για την «Κατάρτιση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ευβοίας κατέθεσε ο Γ. Μαραγκός για την «Κατάρτιση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας»

Η δεύτερη Ηλεκτρονική Διαβούλευση Φορέων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Μαΐου και ώρα 20:00.

Τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ευβοίας κατέθεσε ο εκπρόσωπος του Φορέα, κ. Γιάννης Μαραγκός Γενικός Γραμματέας, στην δεύτερη ηλεκτρονική διαβούλευση του Δήμου Χαλκιδέων στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί για την «Κατάρτιση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας».

 Η δεύτερη Ηλεκτρονική Διαβούλευση Φορέων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Μαΐου και ώρα 20:00. Κύριο θέμα της, είναι η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και η σύνταξη προτάσεων για την υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για τις μετακινήσεις των πεζών και των οχημάτων στον Δήμο Χαλκιδέων.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε, χαρακτήρισε απαραίτητη την ανεμπόδιστη μετακίνηση των πολιτών, την ισορροπημένη και λειτουργική συνύπαρξη ποδηλάτων, μοτοσυκλετών, αυτοκινήτων και μέσων μαζικής μεταφοράς, μέσα από ένα προσανατολίζομενο εστιασμένα πλαίσιο μείωσης του αριθμού των αυτοκινήτων από το εμπορικό κέντρο,μέσα από ένα πλαίσιο υποστηριζόμενο άριστα, από την ανάπτυξη ανάλογων υποδομών, όπως φυλασσόμενων Parking, τακτικής συγκοινωνίας από στις εισόδους της πόλης κλπ. Ο κ. Μαραγκός τόνισε εν κατακλείδι, ότι η κυκλοφοριακή μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι ελκυστική και όχι υποχρεωτική για τον πολίτη.

Παράλληλα ζήτησε από την δημοτική αρχή την στήριξη των επιχειρήσεων καθ’ όλη την διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr