Το ελάφι που σώθηκε στη Ρόδο χειρουργήθηκε και είναι καλά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ελάφι που σώθηκε στη Ρόδο χειρουργήθηκε και είναι καλά

Το άγριο ζώο χειρουργήθηκε επιτυχώς.

Στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο βρίσκεται το νεαρό ελαφάκι από τη Ρόδο που είχε διασωθεί από τη φωτιά. Το άγριο ζώο χειρουργήθηκε επιτυχώς.

Το ελαφάκι εντοπίστηκε τραυματισμένο στο Κιοτάρι από κατοίκους της Ρόδου και το περιέθαλψαν τα μέλη του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ».

Το νεαρό αρσενικό πλατώνι, που βρέθηκε στον περίβολο του ξενοδοχείου Lindos Breeze Beach Hotel μετά τη φωτιά παρουσίαζε προβλήματα στα άκρα του κι επειδή η κατάστασή του ήταν σοβαρή κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στην Αθήνα για να χειρουργηθεί, αναφέρει η rodiaki.gr.

Με χρήση φυσοκάλαμου, ευγενική προσφορά του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, αναισθητοποίησε το πλατώνι, το οποίο μεταφέρθηκε, συνοδεία του κτηνιάτρου, με όχημα του Δασαρχείου Ρόδου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου.

Το ελάφι που διασώθηκε από τον πανικό της μεγάλης φωτιάς στη Ρόδο χειρουργήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα καθώς το βράδυ της Τετάρτης ταξίδεψε, με την ευγενική χορηγία της Attica group, από τη Ρόδο στον Πειραιά.

Παρελήφθη από μέλη της «ΑΝΙΜΑ» και μεταφέρθηκε στο συνεργαζόμενο Κτηνιατρικό Κέντρο Περιστερίου. Χειρουργήθηκε επιτυχώς από τον ορθοπεδικό κτηνίατρο Μπάμπη Χαραλαμπίδη με τη συνεργασία των κτηνιάτρων Αχιλλέα Ακρίβου, μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΙΜΑ, Γρηγόρη Μαρκάκη, κτηνίατρο της «ΑΝΙΜΑ» και Νόη Ψαρουδάκη, κτηνίατρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Μετά την ανάνηψη μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΑΖΠ, όπου θα παραμείνει μέχρι την πλήρη αποθεραπεία του, όταν αναρρώσει θα επιστρέψει σύντομα στη Ρόδο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr