Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό

Τα Σωματεία του χώρου, έχουν καταγγείλει εκατοντάδες φορές την εντατικοποίηση, την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και την ελλιπή συντήρηση του δικτύου.

Με βαθύτατη θλίψη το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειες των εκλιπόντων συναδέλφων,  που έχασαν την ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, στην περιοχή Γυμνού του Δήμου Ερέτριας.

Έρχονται και αυτοί να προστεθούν στο βωμό των συναδέλφων του ομίλου ΔΕΗ ΔΕΔΔΗΕ, που έπεσαν θύματα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

 Τα Σωματεία του χώρου, έχουν καταγγείλει εκατοντάδες φορές την εντατικοποίηση,  την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και την ελλιπή συντήρηση του δικτύου.

 Οι εργασίες στα δίκτυα απαιτούν επαρκή στελέχωση των συνεργείων και τεχνογνωσία, η οποία διασφαλίζεται από την συνεχή, σε τακτά χρονικά διαστήματα,εκπαίδευση και απαιτείται η τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας.

 Καλούμε τον όμιλο ΔΕΗ ΔΕΔΔΗΕ να σταθούν δίπλα στις οικογένειες των εκλιπόντων  και να συμβάλουν τα μέγιστα, ώστε να απαλύνουν  στο ελάχιστο τον πόνο των οικογενειών.

Για το Εργατικό Κέντρο, για όλους τους εργαζόμενους χρειάζεται να δεσμευτούμε, ότι αυτή η θυσία δεν πρέπει να πάει χαμένη.

 Θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να αντιδράσουμε μπροστά στις εξαγγελίες, για την δήθεν περίφημη ανάπτυξη, εάν περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για 10ωρη εργασία  εντατικοποίηση, παγίωση της ευέλικτης εργασίας και της εργολαβίας, ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των εργολάβων και των μετόχων.

  Μπροστά σε αυτή την κατάσταση θα μας βρουν απέναντί τους.

 Θα πρέπει να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για:

Σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Κατάργηση κάθε μορφής εργολαβία.
Δουλειά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτρης ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ                                                   Γιώργος ΣΕΛΕΒΑΚΟΣ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr