To evima.gr στον ΑΝΤ1 από τη Λιμνη Ευβοίας: Πως θα βρει η νέα κακοκαιρία την Β. Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

To evima.gr στον ΑΝΤ1 από τη Λιμνη Ευβοίας: Πως θα βρει η νέα κακοκαιρία την Β. Εύβοια

Το evima.gr ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 από τη Λίμνη Ευβοίας

Ζωντανά από την Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα την Λίμνη Ευβοίας, μεταδόθηκε χθες Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου του απογευματινό δελτίο ειδήσεων του Αnt1, με την Ρίτσα Μπιζόνη.

Ο σταθμός μας μετέδωσε ξανά, τις εικόνες που έμειναν χαραγμένες στις μνήμες μας από την φονική πυρκαγιά του Αυγούστου, που έκαψε τα πάντα στο περασμά της, σπίτια, επιχειρήσεις, περιουσίες και άφθονη πράσινη γη.

Πολίτες της περιοχής προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις περιουσίες τους πάνω στα συντρίμμια της φονικής καταστροφής.

Η περιοχή που έχει καεί από τις φωτιές αντιστοιχεί σε 50.456,1 εκτάρια (ένα εκτάριο ισούται με 10 στρέματα επομένως η καμμένη έκταση αντιστοιχεί σε 504.561 στρέματα).

Εκτιμήθηκε ότι το 23% της συνολικής επιφάνειας της  Ευβοίας καλύπτεται από δάση διαφόρων ειδών. Σύμφωνα με τις πρόσφατες λεπτομερείς δορυφορικές καταγραφές η πυρκαγιά έκαψε το 33% αυτής της έκτασης, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των δασών της Εύβοιας

Το evima.gr και η δημοσιογράφος Ματίνα Ρέτσα, βρέθηκε στην Λίμνη Εύβοιας, όπου φιλοξενήθηκε ζωντανά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Η δημοσιογράφος μίλησε για την νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού, που αναμένεται να πλήξει τον Νομό μας, τις επόμενες ημέρες.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr