Τον Πολιούχο του τον  Όσιο Ιωάννη  Καλυβίτη τίμησε το Βαθύ Αυλίδος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Πολιούχο του τον Όσιο Ιωάννη Καλυβίτη τίμησε το Βαθύ Αυλίδος

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ Αρχιμ Σιλουανός Πεπονάκης και αναφέρθηκε για τον μοναχισμό και την βιωτή του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου.
Με λαμπρότητα και με των προβλεπόμενων υγειονομικών διατάξεων εόρτασε η ενορία του  Βαθέως της Αυλίδος τον λαοφιλή και θαυματουργό δια των χαριτόβρυτων λειψάνων του τον Πολιούχο του τον  Όσιο Ιωάννη  τον Καλυβίτη όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτανεία της εικόνος και των ιερών λειψάνων του Αγίου  πέριξ του ιερού ναού.
 Την δε κυριώνυμο ημέρα της μνήμης του Αγίου Ιωάννου  Σαββάτο 15 Ιανουαρίου στον φερώνυμο και περικαλέστατο ιερό ναό ιερούργησε  στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεπτός Ποιμενάρχης  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών  Λεβαδείας και  Αυλίδος κ. Γεώργιος με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ Σιλουανό Πεπονάκη Ηγούμενο Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου και Ιεροκήρυξ  της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας  τους πατέρες της ιεράς μονής  ιερείς απο την επαρχία Θηβών και την Αθήνα  και τον εφημέριο του ιερού ναού Πρωτοπρ  Αθανάσιο Γεραμάνη.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ Αρχιμ Σιλουανός Πεπονάκης και αναφέρθηκε για  τον μοναχισμό και την βιωτή  του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου.
Παρέστησαν ο Βουλετής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης η  Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα η Πρόεδρος του Δημοτικού κ. Δήμητρα Σακελλαράκη ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρήγος και ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Ελευθέριος Λειβαδίτης.
Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ομίλησε  ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος   μεταφέροντας με το θεόπνευστο κήρυγμα του προς τους πιστούς για  το ασκητικό παράδειγμα του Αγίου και εν συνεχεία χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον ευσεβή νέο Νεκτάριο Γεραμάνη υιό του πατρός Αθανασίου εφημέριου του ιερού ναού.
Επίσης το αναλόγιο διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίων Θεοδώρων Θήβας  κ. Στάμος Χαρίσης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών που πλαισίωσαν τα αναλόγια του ιερού ναού.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr