Τραγωδία: Έχασε τη μάχη το 2,5 ετών κοριτσάκι που νοσηλευόταν με κορονοϊό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία: Έχασε τη μάχη το 2,5 ετών κοριτσάκι που νοσηλευόταν με κορονοϊό

Τραγικό τέλος είχε το κοριτσάκι που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορονοϊό

Άσχημα είναι τα νέα για το μόλις 2,5 ετών κοριτσάκι που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αφού το απόγευμα της Πέμπτης 29/12 έφυγε τελικά από τη ζωή.

Σύμφωνα με το loutrakiblog.gr, η covid-19 είχε προκαλέσει επιπλοκές στον οργανισμό του μικρού παιδιού, καθώς δημιουργήθηκε φλεγμονή στο κέντρο του εγκεφάλου του, με αποτέλεσμα να νεκρώνεται όλο ο νευρικό σύστημα. Οι επιπλοκές καταστρέφουν σταδιακά το νευρικό του σύστημα και άλλα όργανα, όπως είχε δηλώσει απεγνωσμένος ο πατέρας.

Το κοριτσάκι κόλλησε κορονοϊό από τη μαμά του και δύο μέρες αργότερα χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως από τον πατέρα της στο νοσοκομείο της Κορίνθου, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη επί 3 ώρες για να την κρατήσουν στη ζωή.

Το παιδί τελικά διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύθηκε στην ΜΕΘ, με πιθανότητα μόλις 1% να ζήσει όπως χαρακτηριστικά είχαν πει οι γιατροί στον πατέρα του μωρού.

«Αντέχει η καρδούλα του»

Ο πατέρας του παιδιού μάλιστα είχε μιλήσει στον ΑΝΤ1 εξηγώντας ότι «το παιδί, από τον κοροναϊό, έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό. Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά-σιγά».

Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του», έλεγε με λυγμούς ο πατέρας του κοριτσιού, στις 23 Δεκεμβρίου, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Μάλιστα δεν είχε παραλείψει να ευχαριστήσει τους γιατρούς στο Νοσοκομείο της Κορίνθου και όλους όσοι προσεύχονταν μαζί με την οικογένεια για να καταφέρει το κοριτσάκι να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr