Τραγωδία στο Γυμνό Ευβοίας: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στο Γυμνό Ευβοίας: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ευβοίας.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ευβοίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία στον εισαγγελέα Χαλκίδας έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Πρόκειται για τον εργοδηγό, έναν μηχανικό αλλά και την επιβλέπουσα του έργου.

Η τραγωδία  έγινε περίπου στις 2 το μεσημέρι  της Πέμπτης στο Γυμνό  Ερέτριας, όπου τέσσερα μέλη συνεργείου του Άκτωρα, που συνεργαζόταν με τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ. 

Οι τρεις εργαζόμενοι είναι νεκροί, ενώ ο συνάδελφός τους είναι  τραυματισμένος. 

Το πρωί της Παρασκευής, μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στην μνήμη των τριών εργατών στο χωριό Γυμνό, πραγματογνώμονας που διορίστηκε από την Εισαγγελέα πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα μακριά από την πλατεία του χωριού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κλιμάκιο του ΣΕΠΕ βρέθηκε ήδη από χθες στο σημείο προκειμένου να εξακριβώσει, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις εργασίες.

Τονίζει δε, πως είναι αυτονόητο ότι θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι νεκροί είναι ένας 45χρονος εναερίτης πατέρας τριών παιδιών, ένας 43χρονος και ένας 55χρονος επίσης πατέρας τριών παιδιών. Σημειώνεται ότι ο τέταρτος εργαζόμενος, που είναι τεχνικός 32 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr