Τρισάγιο στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών ένα χρόνο μετά (video-pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρισάγιο στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών ένα χρόνο μετά (video-pics)

Τρισάγιο για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών τελέστηκε σήμερα, το πρωί της Κυριακής, σε κλίμα συγκίνησης στο σημείο της τραγωδίας, από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάνου κ. Ιερώνυμο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τις 57 ψυχές που «έφυγαν» έναν χρόνο πριν στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκαν συγγενείς των θυμάτων.

Μητροπολίτης Ιερώνυμος: «Δικαίωση θα έρθει όταν ο σιδηρόδρομος θα είναι ασφαλής»

Αμέσως μετά το τέλος του τρισαγίου ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, έστειλε το δικό του μήνυμα λέγοντας ότι: «Είναι μια βαριά μέρα γιατί θυμόμαστε αυτούς τους 57 ανθρώπους που έφυγαν άδικα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι στο επίκεντρο των σκέψεων και της προσευχής μας. Κοντά σε αυτό είναι και όλα τα άλλα τα οποία ακούμε αυτές τις ημέρες. Να ξέρετε ότι κάποιον τον τιμάς πολύ με τη σιωπή και την προσευχή. Δεν τον τιμάς με τον χορό. Για άλλη μια φορά η μικροπολιτική έρχεται να καλύψει την ουσιαστική συζήτηση, δηλαδή το πως θα γίνουν οι σιδηρόδρομοι ασφαλείς, δεν χρειάζονται λόγια που κουράζουν, οι ψυχές αυτές θα βρουν δικαίωση μόνο όταν ο σιδηρόδρομος θα είναι ασφαλής…».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr