Τροχαίο στον Πλαταμώνα: Ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου – Τι ανακοίνωσαν τα ΚΤΕΛ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαίο στον Πλαταμώνα: Ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου – Τι ανακοίνωσαν τα ΚΤΕΛ

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του ΚΤΕΛ που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στον Πλαταμώνα

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του ΚΤΕΛ που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στον Πλαταμώνα, όταν το λεωφορείο συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στη ΛΕΑ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 19χρονος και να τραυματιστούν άλλοι 6 άνθρωποι.

Στην ανακοίνωσή τους, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι το λεωφορείο κινείτο με κανονική ταχύτητα, κάτι που φαίνεται και από την τηλεματική, ενώ παράλληλα εκφράζουν τη «βαθύτατη οδύνη τους, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών». «Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος», τονίζεται επίσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το τροχαίο στην Πλαταμώνα: «Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος. Από την αστυνομία πληροφορηθήκαμε, ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παρισταμένων επιβατών Ι. Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι ΌΛΟΙ καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφίχθησαν στον Κηφισό στις 9 π.μ. της Κυριακής, με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις Αρχές. Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».

Το χρονικό

Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο Ι.Χ., με αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού του ενός αυτοκινήτου και τον τραυματισμό άλλων 5 ατόμων. Τα επιβατικά αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑ.ΘΕ, όταν έπεσε πάνω τους το ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με το thestivalσοβαρά τραυματίστηκαν τρεις άνδρες ηλικίας 19, 22 και 34 ετών, που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον νεκρό, ενώ τα άλλα τρία άτομα που τραυματίστηκαν ελαφρύτερα ήταν στο έτερο όχημα.

Ένας από τους σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι άλλοι δύο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Οι τρεις που τραυματίστηκαν πιο ελαφρά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λάρισας.

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους και συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο.

Λόγω της σύγκρουσης, αρχικά έκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα στην ΠΑΘΕ, ενώ αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr