Τζανάκης: Πρόωρη η χαλάρωση των μέτρων στη διασκέδαση – Να αποφύγουμε το «πισωγύρισμα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζανάκης: Πρόωρη η χαλάρωση των μέτρων στη διασκέδαση – Να αποφύγουμε το «πισωγύρισμα»

O Νίκος Τζανάκης εμφανίστηκε επιφυλακτικός με τη χαλάρωση των μέτρων στη διασκέδαση.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήταν λίγο πρόωρη η χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και ψυχαγωγία, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να καθυστερήσει λίγο ακόμα και να γίνει «πιο σταδιακά».

Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, τόνισε ότι «Θα έπρεπε να περιμένουμε 10-15 ημέρες να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί η πανδημία με την άρση των υπολοίπων μέτρων και εν συνεχεία να αποφασίσουμε και αυτό».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε «Καταλαβαίνω ότι πολλοί επαγγελματίες του χώρου έχουν πληγεί και πολύς κόσμος επιθυμεί να έχει και αυτού του είδους την επιλογή, αλλά αν συμβεί ένα “πισωγύρισμα”, θα είναι ακόμη χειρότερο», σημειώνοντας ότι «ένα πισωγύρισμα δεν είναι μακριά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και με τις εκπλήξεις που μας έχει επιφυλάξει έως τώρα ο κορονοϊός».

Ο κ. Τζανάκης συνέστησε σε όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Δεν είναι “φτου ξελευτερία”, θα πρέπει να προσέχουμε, να κρατάμε τα μέτρα όπου μπορούμε, να μην έχουμε συναναστροφές έστω και με το παραμικρό σύμπτωμα που προδιαθέτει ότι μπορεί να έχουμε κορονοϊό ή να είμαστε μολυσμένοι – δηλαδή να πονάει λίγο ο λαιμός, το κεφάλι μας, να έχουμε καταρροή και πυρετό», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr