Τζανάκης στο evima.gr: Είναι ρίσκο να μετακινηθεί ο κόσμος στην Εύβοια το Πάσχα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζανάκης στο evima.gr: Είναι ρίσκο να μετακινηθεί ο κόσμος στην Εύβοια το Πάσχα

"Να μην μετακινηθεί ο κόσμος στην Εύβοια το Πάσχα" δήλωσε χαρακτηριστικά στο evima.gr o καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Η έκρηξη νέων κρουσμάτων που πλέον αφορούν και σε νεαρότερες ηλικίες μετατρέπεται σε αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία.

Η διασπορά των κρουσμάτων ανησυχεί τους επιστήμονες και προκαλεί τεράστια ανησυχία σε γιατρούς και νοσηλευτές που βλέπουν τις όποιες κενές κλίνες στις ΜΕΘ να εξανεμίζονται σε ελάχιστα λεπτά και στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Οι νέες μολύνσεις στην Εύβοια παραμένουν σε υψηλό επίπεδο καθώς σύμφωνα με τον πληθυσμό που διαθέτει το νησί τα νέα κρούσματα καθημερινά παραμένουν πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Το evima.gr επικοινώνησε με τον Νίκο Τζανάκη καθηγητή Πνευμονολογίας και Διευθυντή Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος μίλησε για τον αν πρέπει να ελευθερωθούν οι μετακινήσεις το Πάσχα.

Η Εύβοια παραμένει στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Πιστεύω πως δεν πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις από άλλους νομούς το Πάσχα για την συγκεκριμένη περιοχή, είναι καλύτερα όπως είπε και ο πρωθυπουργός χθες να επιτραπούν μόνο οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Είναι ρίσκο να μετακινηθεί ο κόσμος στην Εύβοια από άλλες περιοχές. Ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει έξω είναι απόλυτα κατανοητό, είναι καλύτερα να βγουν στην εξοχή παρά να συνωστίζονται στα σπίτια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr