Τζανάκης: Θα φτάσουμε τα 35.000 κρούσματα αν δεν προσέξουμε με τη μετάλλαξη Όμικρον 2
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζανάκης: Θα φτάσουμε τα 35.000 κρούσματα αν δεν προσέξουμε με τη μετάλλαξη Όμικρον 2

O Νίκος Τζανάκης ζήτησε προσοχή για τη μετάλλαξη Όμικρον 2 του κορονοϊού

Την εκτίμηση ότι «ζούμε στον αστερισμό της μετάλλαξης Όμικρον 2» διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκηςζητώντας από όλους να δείξουν προσοχή καθώς, όπως εξήγησε, είναι 50% πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Όμικρον.

Όπως είπε η μετάλλαξη Όμικρον 2 αναμένεται να εκτοπίσει την αρχική μετάλλαξη Όμικροναναφέροντας, στον ΣΚΑΙ, ότι πλέον αποτελεί το 70% των νέων κρουσμάτων και νοσηλειών.

O Νίκος Τζανάκης εκτίμησε, ωστόσο, ότι η μετάλλαξη Όμικρον 2 «δεν είναι ικανή να προκαλέσει νέο κύμα, αντίστοιχο της Όμικρον» προειδοποιώντας, πάντως, ότι είναι ικανή να παρατείνει το υφιστάμενο κύμα και «μπορεί να φτάσουμε τα 30.000-35.000 κρούσματα, αν δεν προσέξουμε».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτίμησε ότι ο αριθμός των θανάτων δεν θα ανέβει ενώ σχετικά με τον εμβολιασμό και την ανοσία, είπε ότι όσοι νόσησαν πρόσφατα με την Όμικρον ή έκαναν την 3η δόση πριν 2 μήνες έχουν μεγάλη προστασία απέναντι στην Όμικρον 2.

«Η Όμικρον 2 διεισδύει στις δομές φροντίδας ευάλωτων ατόμων μέσω των εμβολιασμένων ανθρώπων του προσωπικού που μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί» προειδοποίησε ο Νίκος Τζανάκης ο οποίος είπε για την 4η δόση του εμβολίου ότι δεν συζητείται για τον γενικό πληθυσμό.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr