Β. Εύβοια: Εντατικά έργα για την άρση προσχώσεων και καθαρισμό ρεμάτων και ποταμιών [εικόνες]
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Β. Εύβοια: Εντατικά έργα για την άρση προσχώσεων και καθαρισμό ρεμάτων και ποταμιών [εικόνες]

Η Π.Ε. Εύβοιας έχει ξεκινήσει ένα πρώτο κύκλο εργασιών για την άρση προσχώσεων και τον καθαρισμό των ρεμάτων και ποταμών

Μετά την πυρκαγιά που έλαβε χώρα από τις 3 Αυγούστου του 2021 και έπληξε την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και ειδικότερα τους  Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας & Ιστιαίας – Αιδηψού με αποτέλεσμα την καταστροφή άνω των 500.000 στρεμμάτων πευκοδάσους, οι ανωτέρω Δήμοι κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας δυνάμει των υπ’ αρ. 7076/3-8-2021 (ΑΔΑ: Ψ23Μ46ΜΤΛΒ-ΔΙΜ),  13374/5-8-2021 (ΑΔΑ: ΡΥΟΒ46ΜΤΛΒ-19Λ) & 7248/6-8-20520 (ΑΔΑ: ΩΑ7Μ46ΜΤΛΒ-ΘΒΣ) αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από σχετικό αίτημα των πληγέντων Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς και δεδομένου ότι πλησιάζουμε στην έναρξη της Φθινοπωρινής περιόδου, η Π.Ε. Εύβοιας έχει ξεκινήσει ένα πρώτο κύκλο εργασιών για την άρση προσχώσεων και τον καθαρισμό των ρεμάτων και ποταμών στους ανωτέρω Δήμους και την προσωρινή αντιπλημμυρική προστασία των πληγέντων περιοχών, καθ’ υπόδειξη και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής.

Οι εν λόγω εργασίες, με μίσθωση κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού, ξεκίνησαν από τις 24-8-2021. Σημειώνεται ότι, τα τελευταία έτη η Π.Ε. Εύβοιας έχει υλοποιήσει πλήθος εργασιών καθαρισμού & αντιπλημμυρικής προστασίας μέσω εργολαβιών ή προληπτικών καθαρισμών ρεμάτων σε όλο το Ν. Εύβοιας, με αποτέλεσμα των περιορισμό των αναγκών στην παρούσα φάση.

Συγκεντρωτικά προβλέπεται η εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών σε 19 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας & σε 12 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, με διάθεση άνω των 50 μηχανημάτων έργου.

Οι εν λόγω εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΡΣΗΣ ΠΡΟΣΧΩΣΕΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΡΕΜΑΤΩΝ & ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΎΒΟΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥΑΥΓΟΎΣΤΟΥ ΤΟΥ 2021

Φωτο 1: Καθαρισμός Νηλέα στο ύψος των Κεχριών

Φωτο 2: Καθαρισμός ρέματος στις Ροβιές

Φωτο 3: Καθαρισμός ρέματος στη Φαράκλα

Φωτο 4: Καθαρισμός ρέματος στο Ασμήνι

Φωτο 5: Καθαρισμός ρέματος Ξηριά στην Ιστιαία

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr