Βάναυση κακοποίηση Χάσκι: «Φωτογραφίζεται» συγκεκριμένο άτομο για την δολοφονία του Όλιβερ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάναυση κακοποίηση Χάσκι: «Φωτογραφίζεται» συγκεκριμένο άτομο για την δολοφονία του Όλιβερ

Με πούλμαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας ταξίδεψαν δεκάδες μέλη φιλοζωικών οργανώσεων για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Όλιβερ.

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, εκπροσωπώντας τις φιλοζωικές οργανώσεις, υποστηρίζει πως ο κακοποιήτης του Όλιβερ έχει ταυτοποιηθεί και πως όλες οι μαρτυρίες μιλούν για το ίδιο πρόσωπο.

«Όλα τα άτομα μιλούν για συγκεκριμένο άτομο, για το ίδιο άτομο. ‘Φωτογράφισαν’ το ίδιο άτομο. Όλα δείχνουν το ίδιο άτομο και εξηγούν τους λόγους».

Με χθεσινές δηλώσεις της στο Mega εκφράζει την πεποίθηση πως ο δράστης θα συλληφθεί.

«Περιμένουμε όλοι με αγωνία το τί τον οδήγησε σε μία τέτοια πράξη και βασάνισε μία αθώα ψυχή».

«Άνθρωπος έκανε τη δουλειά»

Με πούλμαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας ταξίδεψαν δεκάδες μέλη φιλοζωικών οργανώσεων για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Όλιβερ.

«Το λέμε όλοι ξεκάθαρα ότι είναι άνθρωπος. Το λέμε από την αρχή και το λέει και η κτηνιατρική έκθεση», συμπληρώνει η κα Ανάσογλου.

Ο συνεργάτης της κτηνιάτρου μάλιστα που εκπόνησε την πρώτη έκθεση, Νίκος Γιαννέτσος, μιλά στο Mega και ξεκαθαρίζει πως το χάσκι κακοποιήθηκε βάναυσα και πως υπάρχει ανθρώπινη εμπλοκή.

«Δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να μας πείσει, να μας αλλάξει, ότι έχει γίνει κάτι άλλο. Άνθρωπος έκανε τη δουλειά. Τέλος. (…) Από την πρώτη ματιά μέχρι και σήμερα, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε αυτήν την υπόθεση. Από το τι συνέβη και πώς συνέβη».

Η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα με 30 χρόνια εμπειρίας, δηλώνει σίγουρη για τα όσα έγραψε στην έκθεσή της, έκθεση η οποία επιβεβαίωσε και καθηγητής κτηνιατρικής, όπως η ίδια αναφέρει.

«Εμείς έχουμε τελειώσει τη δουλειά μας τόσο καλά και με το παραπάνω που ας έρθει ο καλύτερος καθηγητής του κόσμου, δε θα αλλάξει τίποτα. (…) Ιατρικά είμαστε ένα εκατομμύριο τοις εκατό βέβαιοι για ό,τι είπαμε και κάναμε και δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Προσθέτω δε, ότι τώρα τελευταία, μετά από έρευνα, έχει βρεθεί και ο τρόπος και γιατί και πώς. Τα έχουμε στην κατοχή μας, δεν τα ανακοινώνουμε. Είναι σίγουρο και βέβαιο και ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει», συμπληρώνει ο συνεργάτης της.

Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως τα στοιχεία που έχει στα χέρια της είναι αρκετά, με τον φάκελο να έχει σταλεί στην εισαγγελία για να προχωρήσει η προανάκριση. Μέχρι στιγμής, από την έρευνα της Αστυνομίας, δε φαίνεται να προκύπτει ανθρώπινη παρέμβαση στην περίπτωση του Όλιβερ.

Η πλευρά των φιλοζωικών μιλά για ταυτοποίηση του δράστη, κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώνεται, προς ώρας, από την ελληνική αστυνομία.

«Όλες οι ενδείξεις δειχνόμουν σοδομισμό με αμβλύ αντικείμενο»

Ο Αντώνης Ζαπάντης, δικηγόρος του ιδιοκτήτη του σκύλου, μίλησε στο Μega για την υπόθεση.

«Εξετάζονται πολλά ενδεχόμενα αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για τις έρευνες. Κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει με άνθρωπο. Η αγριότητα της πράξης δεν μας αφήνει ενδείξεις για άλλα ζώα. Ο σοδομισμός μπορεί να έχει προκληθεί από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, όπως σούβλα ή βέργα αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα. Αυτό είναι θέμα του τεχνικού συμβούλου και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Όλες οι ενδείξεις όμως, δειχνόμουν σοδομισμό με αμβλύ αντικείμενο».0

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr