Βασιλακόπουλος στο evima.gr: Nα μεταφερθεί ο κόσμος το Πάσχα στην Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλακόπουλος στο evima.gr: Nα μεταφερθεί ο κόσμος το Πάσχα στην Εύβοια

Ο κ. Βασιλακόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος στο να μεταφερθεί ο κόσμος στην Εύβοια το Πάσχα.

Αισιόδοξα μηνύματα λαμβάνουν οι ειδικοί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών. Αρκετοί κάνουν λόγο για την αρχή της πτωτικής πορείας της πανδημίας, καθώς βλέπουν μια ελαφριά υποχώρηση στα κρούσματα του κορονοϊού. Προφανώς κι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς μέχρι να απαλλαγούμε οριστικά από τον… βραχνά της πανδημίας, πλην όμως ο οδικός χάρτης που έχει χαραχθεί περνάει από τα εμβόλια και τα self test μπορεί να οδηγήσει σε ανοίγματα που θα δώσουν ανάσα, κοινωνικά και οικονομικά, στη χώρα.

Την Δευτέρα, 12.04.2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.606 νέα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα κι από αυτά, τα 23 εμφανίστηκαν στην Εύβοια. Τα τεστ (λόγω ημέρας) ήταν φανερά λιγότερα, ωστόσο τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια φαίνονται κι από τον δείκτη θετικότητας, που σταδιακά «κατεβαίνει» προς το επιθυμητό 4% και λιγότερο.

Το evima.gr, επικοινώνησε με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος διευκρίνισε το εάν θα πρέπει ο κόσμος να μεταφερθεί το Πάσχα στην Εύβοια.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταφερθεί ο κόσμος στην Εύβοια και γενικότερα στις επαρχίες. Ο κίνδυνος υπάρχει στα μεγάλα αστικά κέντρα. Από το να υπάρχει συνωστισμός μέσα στα σπίτια, είναι προτιμότερο οι να βγουν στην εξοχή, με αποστάσεις και προσοχή θα μπορέσουν να απολαύσουν το Πάσχα στην Εύβοια», είπε χαρακτηριστικά στο evima.gr.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr