ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βατόπουλος: «Δεν θα απαλλαγούμε εύκολα από τις μάσκες»

«Τα εμβόλια και τα τεστ αντιγόνων» είναι τα δύο «όπλα που έχουμε προκειμένου να αποφύγουμε μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού», σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδη Βατόπουλο.
Βατόπουλος: «Δεν θα απαλλαγούμε εύκολα από τις μάσκες»

«Τα κρούσματα είναι πολλά, επομένως μια υποτροπή του φαινομένου και αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι είναι ένα σενάριο, το οποίο είναι υπαρκτό. Αλλά τα δύο όπλα αυτά, που σας είπα, είναι αυτά που θα βοηθήσουν να μην έχουμε αυτό το φαινόμενο. Έτσι κι αλλιώς, το μήνυμα είναι ότι ούτε τις μάσκες πρόκειται να ξεχάσουμε στο άμεσο μέλλον, ούτε τις αποστάσεις και την προσοχή που πρέπει να δείχνουμε στον συνωστισμό», είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Η μάσκα μας προστατεύει…»

«Εγώ πιστεύω ότι η μάσκα θα είναι μαζί μας για όλο το 2021, με την έννοια ότι είναι ένα εργαλείο που μας προστατεύει χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στη ζωή μας. Και σινεμά μπορούμε να πάμε, και στην ταβέρνα μπορούμε να πάμε και στη δουλειά μας μπορούμε να πάμε και οπουδήποτε, φορώντας μάσκα. Είναι κάτι που θα μείνει μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ελπίζω να μπορέσει να ανοίξει η οικονομία ακόμα περισσότερο, γιατί τα πράγματα είναι οριακά και σε αυτό το επίπεδο», περιέγραψε.

Όπως εξήγησε ο κ. Βατόπουλος, «η μάσκα είναι ένα εργαλείο από το οποίο δεν θα απαλλαγούμε εύκολα», ενώ στη συνέχεια είπε πως «είναι λογικό, εφόσον θέλουμε τον τουρισμό, οι άνθρωποι του τουρισμού να εμβολιαστούν, αλλά υπάρχουν κι άλλες ομάδες, όπως οι οδηγοί λεωφορείων και ταξί ή οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, που έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Είναι ένα θέμα προτεραιοποίησης και κυρίως να έχουμε πολλά εμβόλια και δυνατότητα να γίνονται όσο περισσότερα».

Η αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ερωτηθείς για την αλλαγή της ώρας απαγόρευσης κυκλοφορίας, στις 12 το βράδυ, ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε ότι «το να διευρυνθεί το ωράριο είναι μια σκέψη που δεν είναι της παρούσης. Αν τα πράγματα πάνε καλά, υποθέτω ότι μετά από μία ή δύο εβδομάδες θα μπορεί να συζητηθεί, μεγαλώνουν και οι ημέρες, οπότε υπάρχει μια λογική, αλλά να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, γιατί μπορεί να υπάρξουν υποτροπές. Θέλει λίγο υπομονή. Πάντως πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία και εγρήγορση του κόσμου, δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό σε καμία περίπτωση».

«Θα βγουν ίσως και την άλλη εβδομάδα οδηγίες για τις μάσκες. Από το CDC έχουν βγει οδηγίες, είναι λίγο πολύπλοκο το ζήτημα. Η δική μου γνώμη και της επιτροπής είναι ότι συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες, όπως τις φοράγαμε, μέχρι να βγουν οι οδηγίες σε ποιες περιπτώσεις μπορεί κάποιος να μη φορά μάσκα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Βατόπουλος, αναφορικά με τη χρήση μασκών από τους εμβολιασμένους και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να γίνεται.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ