Βατόπουλος στο evima.gr: Απρόβλεπτος ο κορoνοϊός – Τι είπε για την Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βατόπουλος στο evima.gr: Απρόβλεπτος ο κορoνοϊός – Τι είπε για την Εύβοια

Ο ιός παραμένει ενεργός, στην Εύβοια, ανέφερε στο evima.gr o καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος - Δείτε τι είπε για το Πάσχα

Προβληματισμό προκαλεί σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκαν νέα «μαύρα» ρεκόρ διασωληνωμένων και θανάτων, δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού απέναντι στην αντιμετώπιση της Covid 19 και ταυτόχρονα καθιστούν απολύτως προώρη οποιαδήποτε συζήτηση, στην παρούσα χρονική στιγμή, για «Πάσχα στο χωριό». Η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας παραμένει σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία χθες κατέγραψε 41 νέες μολύνσεις.

Ωστόσο βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το Πάσχα, και ο προβληματισμός που επικρατεί στους ειδικούς είναι έντονος για τι πρέπει να επιτραπεί, αυτό επιβεβαίωσε μιλώντας στο evima.gr o καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτήθηκε για το τι θα κάνουμε το Πάσχα, απάντησε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να κάνουμε προβλέψεις και συμπλήρωσε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο αναπροσαρμογής της τακτικής που ακολουθούμε με έμφαση στη διενέργεια πολλών self test. Ενώ εκδήλωσε την έντονη ανησυχία του σχετικά με την νέα αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των διασωληνωμένων το τελευταίο 24ωρο.

Κλείνοντας επισήμανε πως στο μεγαλύτερο τμήμα της Εύβοιας ο ιός παραμένει ενεργός, δεν πρέπει οι πολίτες να φέρονται σαν να μην υπάρχει κορονοϊος, υπάρχουν περιοχές που μας ανησυχούν ακόμα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr