Βιασμός 17χρονης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιασμός 17χρονης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των κατηγορουμένων

Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 13-10-2022 σε περιοχή της Αττικής, κατόπιν σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης, για υπόθεση βιασμού σε βάρος ανήλικης, στην Λιβαδειά Βοιωτίας.

Πρόκειται για τους:

1. (Επ.) ΖΩΛΗ (Ον.) Νικόλαο του Εμμανουήλ και της Χαρίκλειας, γεννηθέντα την 27-05-1996 στην Αθήνα Αττικής:

2. (Επ.) ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ (Ον.) Ηλία – Μιχαήλ του Γεωργίου και της Αθηνάς, γεννηθέντα την 26-05-1999 στην Αθήνα Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22610 – 88888 και 22610 – 88851, του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τι είχε συμβεί

Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε οι δράστες εντοπίστηκαν από τις Αρχές στο Κερατσίνι όπου και συνελήφθησαν με την κατηγορία της απαγωγής και του βιασμούς μίας 17χρονης κοπέλας, την οποία γνώρισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι δύο νεαροί συνομιλούσαν με το ανήλικο κορίτσι μέσω διαδικτύου, ενώ κάποια στιγμή της ζήτησαν να συναντηθούν, ενώ ταξίδεψαν μέχρι την Λιβαδειά και της ζήτησαν να συνευρεθούν ερωτικά. Όταν η 17χρονη αρνήθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία της οι δύο δράστες την βίασαν σε ένα χωράφι, και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν.

Η νεαρή κατήγγειλε τον βιασμό της στις 2 Οκτωβρίου και η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τους δύο φερόμενους βιαστές και να προχωρήσει στη σύλληψή τους στο Κερατσίνι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr