Βήμα βήμα η χαλάρωση των μέτρων -Αύριο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βήμα βήμα η χαλάρωση των μέτρων -Αύριο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Πραγματοποιήθηκε η εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις για το άνοιγμα της αγοράς είπε πως η χαλάρωση των μέτρων θα γίνεται βήμα βήμα.

Παράλληλα τόνισε πως αύριο η επιτροπή των ειδικών θα εισηγηθεί τι πρέπει να γίνει να τα καταστήματα και στη συνέχεια ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Τα σημαντικά σημεία της ενημέρωσης:

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στης χώρας είναι πολύ καλύτερα από άλλες χώρες.
Η κυβέρνηση προχωρά σε αποφάσεις με βάση τις εισηγήσεις των επιστημόνων.
Δεν αγνοεί τις ανάγκες της επιχειρηματικότητας όπως του εμπορίου.
Η χώρα μας προχωράει τον εμβολιασμός με ικανοποιητικό ρυθμό.
Περίπου 65.000 άτομα εμβολιάστηκαν μέχρι χθες, δηλαδή το 0,6% του πληθυσμού.
Μετά το 2ο εμβόλιο θα χορηγείται στους εμβολιασμένους πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Σημαντικό να καθιερωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Σημαντικές διευκολύνσεις με νομοθετική διάταξη για την πληρωμή αξιογράφων, επιταγών, συναλλαγματικών. Θα εντάσσονται επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και εμφανίζουν κύκλο εργασιών μειωμένο κατά τουλάχιστον 40% το διάστημα Οκτωβρίου -Δεκεμβρίου 2020.
Αύριο ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Βουλή για την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών, σε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία σε δόσεις, τόνισε ότι όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα σε σχέση με τις 14/12/2020 είναι καλύτερα από τότε που άνοιξε το click away και όλες οι άλλες δραστηριότητες. Ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δις ευρώ ή και περισσότερα.
για έξαρση κρουσμάτων σε περιοχές με βιομηχανικές ζώνες και αγροτικές εργασίες & πιθανά σχετικά μέτρα: Δεν έχει προκύψει επισήμως τέτοιος συσχετισμός.
Έχουμε πάντα μία ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση για τις διερευνητικές επαφές. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θέλει αυτή την ομαλοποίηση όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και με την Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα καλό κλίμα.
Είναι συγκεκριμένο το πλαίσιο που θέτουμε στις διερευνητικές επαφές, έχει να κάνει με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
για το σ/ν για ΑΕΙ: Προσωπικά έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα, γιατί έχω αναδειχθεί από το δημόσιο πανεπιστήμιο. Είναι ένα εμβληματικό νομοσχέδιο. Φαινόμενα ανομίας εμποδίζουν λειτουργίες όπως συνέδρια. Ήρθε η στιγμή να αλλάξουν τα πράγματα.
Το ελληνικό πανεπιστήμιο με τα φαινόμενα βίας δυσκολεύεται να εξελιχθεί.
Η κυβέρνηση ποτέ δεν θα πει ή οικονομία ή παιδεία. Το ιδανικό για εμάς είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα, ιδανικά όλα. Αναλύονται τα δεδομένα. Λένε ότι τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα σε σχέση με τις 14/12 που άνοιξε το click away, για αυτό ακριβώς θεωρώ ότι θα μπορούσαν οι ειδικοί να εξετάσουν το click away.
Για την επίθεση στον σταθμάρχη στο μετρό: Εικόνα ντροπής, οι δράστες θα συλληφθούν, τα μέτρα επιτήρησης στο μετρό θα αυξηθούν.
Μην έχουμε αυταπάτες. Δεν πρόκειται να ζήσουμε μηδενικά κρούσματα. Θέλουμε να διαχειριστούμε μία κατάσταση
Η ΝΔ είναι μία κεντροδεξιά παράταξη, θα προσελκύει πολιτικά στελέχη που βρίσκονται στο φάσμα του κεντροδεξιού χώρου.
Είναι ένα μονομερές δικαίωμα η επέκταση νότια της Κρήτης το οποίο θα το εφαρμόσουμε όταν κρίνουμε στον κατάλληλο διπλωματικό χρόνο.
Γιατί η Ελλάδα αποφασίζει τώρα να υποβάλλει αίτημα για επιστροφή 1,450 πολιτών τρίτων χωρών στην Τουρκία: Τρανή απόδειξη το συγκεκριμένο αίτημα ότι κάτι κάλο γίνεται στο πλαίσιο του μεταναστευτικού. Σημαίνει ότι όλες οι διαδικασίες γίνονται σωστά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr