Βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αστυνομικός, το ιατρικό ανακοινωθέν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αστυνομικός, το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας δίνει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά έξω από γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το League Cup του βόλεϊ ανδρών.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά μετά από ρίψη φωτοβολίδας, μετά από επεισόδια με οπαδούς του Ολυμπιακού, έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, όπου διεξάγονταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ, «Νίκος Σαμαράς». Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο αστυνομικός των ΜΑΤ νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας και όπως επισημαίνεται στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/12) από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας αναφέρεται πως έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, ενώ αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν
«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Πώς έγιναν τα επεισόδια

Όσον αφορά τα επεισόδια, όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα περίπου 150 ατόμων άρχισε να εκτοξεύει πέτρες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν έξω από το γήπεδο, ενώ λίγα λεπτά μετά οι οπαδοί άρχισαν να πετάνε τη μία φωτοβολίδα μετά την άλλη, με αποτέλεσμα μια εξ αυτών να καρφωθεί στο μηρό ενός αστυνομικού.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον αστυνομικό που αιμορραγούσε και τον μετέφερε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και άμεσα προχώρησε η διαδικασία ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με τον χειρουργό και τον αγγειοχειρουργό να φτάνουν στο νοσοκομείο το οποίο δεν εφημέρευε.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ μετέφεραν τον αστυνομικό στο Γενικό της Νίκαιας παρότι δεν εφημέρευε, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά την διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Στο Γενικό Κρατικό Νικαίας μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Η Αστυνομία, από την πρώτη στιγμή, προσπαθεί με οπτικοακουστικό υλικό να ταυτοποιήσει κάποιους από τους οπαδούς που μπήκαν και βγήκαν από τις 3 κεντρικές εισόδους στο Γυμναστήριο.

Έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες προσαγωγές αλλά δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. κράτησε εντός γηπέδου όλους τους άντρες οπαδούς του Ολυμπιακού και προχώρησε στην προσαγώγή τους περίπου τα μεσάνυχτα στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., η αστυνομία έχει κάνει 424 προσαγωγές μετά τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη και όλοι έχουν μεταφερθεί στο Αλλοδαπών.

Όλα αυτά έγιναν μόλις 4 ημέρες μετά τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και δυνάμεων των ΜΑΤ στο Πανθεσσαλικό Βόλου κι ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση Ολυμπιακός – Μπάγερν για την 13η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr