Βόμβα στην δίκη Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα στην δίκη Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Κούγιας

Ανατροπή στην πολύκροτη δίκη με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιριγκου, προκαλεί η ανακοινωση του Αλέξη Κουγια ότι προτίθεται να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της 35χρονης κατηγορουμενης παιδοκτόνου.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για προσβολή των δικαιωμάτων της κατηγορούμενης στην υπόθεση της Πάτρας και ζήτησε διακοπή της δίκης για μια εβδομάδα προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι αποχωρείι από την υπεράσπιση.

Αφορμή υπήρξε η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου για απορριψη των αιτημάτων της υπερασπισης, να επανακλητευθει ο τοξικολόγος Νίκος Ράικος και να κληθούν νέοι μάρτυρες, αιτήματα που και στο παρελθόν έχουν διατυπωθεί και έχουν απορριφθεί.

Όπως είπε συγκεκριμένα: «Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου, έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν, ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ».

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε από την πλευρά της: «Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία πέφτει σε αντιφάσεις» είπε η εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Αν δε μπορείτε να συνεχίσετε, πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr