«Βόμβα» Σύψα: Η κοσμοσυρροή του Σαββατοκύριακου ίσως φέρει δυο εβδομάδες παράταση στο lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βόμβα» Σύψα: Η κοσμοσυρροή του Σαββατοκύριακου ίσως φέρει δυο εβδομάδες παράταση στο lockdown

«Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του λοιμωξιολόγου

Ιδιαίτερα ανήσυχος αναφορικά με την κοσμοσυρροή, εν μέσω lockdown, που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο, ειδικότερα στην Αττική, εμφανίστηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Νίκος Σύψας.

Ο κ. Σύψας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε να δημιουργήσει νέα επιδημιολογική έκρηξη, με αποτέλεσμα να κλείσουν και πάλι τα σχολεία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο «θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες».

«Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα. Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες».

Ο ίδιος τέλος σημείωσε ότι θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο, τονίζοντας ότι «μετά το Πάσχα που θα ανοίγει ο καιρός και θα έχει εμβολιαστεί ένα μέρος του πληθυσμού θα πάρουμε ανάσα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr