Βόρεια Εύβοια: Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια, επιχειρήσεις & καταστροφές στο οδικό δίκτυο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια, επιχειρήσεις & καταστροφές στο οδικό δίκτυο

Στις πλημμυρισμένες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας βρέθηκε την Πέμπτη κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στις πλημμυρισμένες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας βρέθηκε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τονΔημήτρη Λιάσκο, μέλος της ΕΠ Αν Στερεάς και Εύβοιας, το οποίο συνομίλησε με κατοίκους και αγρότες της περιοχής.

Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις, καταστροφές στο οδικό δίκτυο και σε αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε σε ολόκληρο το ανατολικό παραλιακό μέτωπο της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας η βροχόπτωση που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18 προς Πέμπτη 19 Μάη, αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας.

Λίγες ώρες μιας συνηθισμένης βροχής στάθηκαν ικανές να παρασύρουν την ψεύτικη εικόνα που καλλιεργεί η κυβέρνηση και να αναδείξουν ότι τα σχέδια «ανασυγκρότησης», που προωθεί μέσα από την «επιτροπή Μπένου», δεν αφορούν τις ανάγκες και την προστασία του λαού της περιοχής, που παλεύει να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει να ζει στον τόπο του μετά την καταστροφική πυρκαγιά πέρυσι τον Αύγουστο.

Η νέα καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια δείχνει ξεκάθαρα ότι στην περιοχή δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι παραλιακοί οικισμοί και χωριά, όπως η Αγία Άννα, το Αχλάδι, ο Κοτσικιάς, τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι είναι η τρίτη φορά μετά την πυρκαγιά του Αυγούστου που παθαίνουν ζημιές από πλημμύρα μετά από μια βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί στην παραλία της Αγίας Άννας, στο Αχλάδι και τον Κοτσικιά έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ αρκετά προβλήματα δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής, με φερτές ύλες που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα καμένα βουνά. Επίσης μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε καλλιέργειες στον κάμπο της Κρύας Βρύσης, αλλά και σε άλλες περιοχές του κάμπου του Μαντουδίου, όπως καλλιέργειες καρπουζιών και πεπονιών, ντομάτας και βαμβακιού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr