ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια – Εύβοια: Εκοιμήθη ο ιερέας της Κεράμειας, Αθανάσιος Βασιλείου

Διετέλεσε επί 30 και πλέον έτη Εφημέριος της Ενορίας Κεράμειας.
Βόρεια – Εύβοια: Εκοιμήθη ο ιερέας της Κεράμειας, Αθανάσιος Βασιλείου

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στην Παλιόβρυση Νηλέως και συγκεκριμένα στον Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου, όπου προέστη στην εξόδιο ακολουθία της Κηδείας του μακαριστού Ιερέως Αθανασίου Βασιλείου, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω την προηγουμένη ημέρα.

Ο μακαριστός π. Αθανάσιος, γεννήθηκε το έτος 1941 στην Κερασιά του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης. Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Μαρία, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν τρία τέκνα.

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη) Διάκονος στις 17 Μαρτίου 1985, στον Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδας και Πρεσβύτερος στις 31 Μαρτίου του ιδίου έτους στον Ι. Ν. Γενεθλίου Θεοτόκου Λίμνης και διορίσθηκε Εφημέριος της Ενορίας Κεράμειας, όπου και διηκόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο με φόβο Θεού και φιλοτιμία για τριάντα χρόνια.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, στον επικήδειο λόγο του, αναφέρθηκε στην διακονία του κεκοιμημένου π. Αθανασίου καθώς και την ευλογία να βαδίζει εκ του θανάτου προς την όντως ζωή σήμερα, που εγκαινιάζεται η περίοδος του Πάσχα του Καλοκαιριού, που τιμάται η μετά θάνατον ζώσα Υπεραγία Θεοτόκος και επιβεβαιώνει την εκ νεκρών ανάσταση, που χάρισε ο Υιός Της και Θεός μας, Ιησούς Χριστός, στον κόσμο.

Κατά την παράδοση της Εκκλησίας μας, συν Θεώ, θα τελεσθεί ιερό σαρανταλείτουργο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού π. Αθανασίου και παρηγορίας και ενισχύσεως της Πρεσβυτέρας του Μαρίας και των τέκνων του Δημητρίου, Νικολάου και Ελένης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ