Βόρεια Εύβοια: Με νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύθηκαν οι εθελοντές του Προκοπίου (pics)
Ειδησεις ευβοια

Βόρεια Εύβοια: Με νέα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύθηκαν οι εθελοντές του Προκοπίου (pics)

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 τελέστηκε ο αγιασμός των νέων οχημάτων

Το έτος 2008 μερικοί κάτοικοι του Προκοπίου, ξεκινήσαμε να ιδρύσουμε έναν σύλλογο εθελοντών με κύριο μέλημά μας την προστασία της φύσης και του δάσους του χωριού μας από τις φυσικές καταστροφές όπως οι πυρκαγιές κλπ.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι εθελοντές του Προκοπίου δίνουμε τεράστιο αγώνα αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο, κόπο και χρήματα για να μπορέσει αυτή η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να προστατέψει το φυσικό καλός του χωριού μας.

Ο σύλλογος μέχρι πέρσι διέθετε 2 πυροσβεστικά οχήματα. Ένα πυροσβεστικό Maguris Deuz χωρητικότητας 2,5 τόνων νερού το οποίο μας έχει παραχωρηθεί από την εταιρία Δαφνωντας ΑΕ και ένα Mazda pickup χωρητικότητας 0,75 τόνων νερού που μας είχε παραχωρηθεί από την τότε Δημοτική Αρχή.

Μετά τα δυσάρεστα γεγονότα που ζήσαμε την περσινή χρόνια και την καταστροφή της περιοχής το δάσος του Προκοπίου είναι σχεδόν το τελευταίο κομμάτι πρασίνου που απέμεινε στην βόρειο Εύβοια.

Έτσι η Alpha Bank και η Hellenic War Risks, προκειμένου να μας υποστηρίξουν, μας δώρισαν από ένα πυροσβεστικό όχημα Mitsubishi τύπου pickup χωρητικότητας 0,55 τόνων νερού έκαστο.

Τους ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 λοιπόν τελέστηκε ο αγιασμός των νέων οχημάτων μας στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου από τους Ιερείς μας, πατήρ Ιωάννη Μάρκου, πατήρ Δημήτριο Πατερακη, πατήρ Ιωάννη Γκέκα και πατήρ Ανέστη Δανέλη.

Μαζί μας πραγματοποίησαν αγιασμό και οι εθελοντές πυροσβέστες του Σ.Ε.Δ. Ελυμνίων οι οποίοι απέκτησαν και αυτοί ένα νέο πυροσβεστικό όχημα, δωρεά της Βουλής των Ελλήνων.

Οι δυο ομάδες Προκοπίου και Λίμνης είμαστε μια γροθιά και μαζί θα κάνουμε το παν να προστατέψουμε ότι μας απέμεινε.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και βόρειων Σποράδων για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη που απλόχερα μας παρέχει.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχόμαστε τα νέα πυροσβεστικά μας να είναι αχρείαστα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr