Βόρεια Εύβοια: Πλάνο αναγέννησης και στήριξης της περιοχής με έμφαση στον τουρισμό και τον πολιτισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Πλάνο αναγέννησης και στήριξης της περιοχής με έμφαση στον τουρισμό και τον πολιτισμό

Έργα φωτοδότες για τον πολιτισμό και τον τουρισμό και κυβερνητικά μέτρα στήριξης

Στην προσπάθεια στήριξης της Βόρειας Εύβοιας με τα 35 έργα Φωτοδότες για τον πολιτισμό και τον τουρισμό, το σχέδιο για το Νέο Δάσος, το προγραμμα ««Στηρίζουμε τη Βόρεια Εύβοια» του Υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει επισκέψεις σχολείων από ολόκληρη τη χώρα και όλα τα κυβερνητικά κίνητρα για την αναγέννηση της περιοχής αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Στάυρος Μπένος στον τοπικό σταθμό του Star κεντρικής Ελλάδας.

Κάποια από τα έργα Φωτοδότες είναι η δημιουργία μουσείου Ρυτίνης στους Κουρκουλούς, τουριστικό καταφύγιο στις Ροβιές, τουριστικό και αλιευτικό καταφύγιο στο Πευκί, σημαντική επένδυση για τον ιαματικό τουρισμό – ευεξία στην Αιδηψό, φύτευση πυρίμαχων δένδρων στις Γούβες κ.α.

Συμφωνα με όσα είπε ο Σταύρος Μπένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας, δράσεις ετοιμάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η μεν πρώτη θα οργανώσει ένα δρώμενο με ανθρώπους από την περιοχή, το οποίο θα ονομάσει “ Ήχοι του Δάσους”. Το δε Φεστιβάλ προγραμματίζει να δημιουργήσει ένα παράρτημα στην Βόρεια Εύβοια και από τον Ιούνιο μήνα να φέρει στην Αιδηψό τις πρώτες ταινίες. Ρόλο θα έχει και το Μέγαρο Μουσικής το οποίο προετοιμάζει από το φθινόπωρο σειρά δράσεων με γνωστούς μουσικούς καλλιτέχνες, όπως τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Δήμητρα Γαλάνη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr