Βόρεια Εύβοια: Σε απόγνωση οι ανασφάλιστοι πυρόπληκτοι αγρότες – Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αποζημίωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Σε απόγνωση οι ανασφάλιστοι πυρόπληκτοι αγρότες – Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αποζημίωση

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που εντοπίζεται με τους πυρόπληκτους αγρότες της Εύβοιας και ειδικά στον δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας της Βόρειας Εύβοιας καθώς δεν προβλέπεται αποζημίωση για τους ανασφάλιστους αγρότες

Ακόμα περιμένουν οι πυρόπληκτοι αγρότες της Εύβοιας που δεν είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ καθώς σύμφωνα με το κράτος δεν υπάρχει πρόβλεψη για να λάβουν αποζημίωση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας με τους αγρότες που βρίσκονται εκτός ΕΛΓΑ να ανέρχονται σε περισσότερους από 1.400. Οι άνθρωποι αυτοί είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται και μαζί τους και ένα κομμάτι της ζωής τους καθώς το βασικό τους εισόδημα ερχόταν από την καλλιέργεια ελιάς.

Προκειμένου να βοηθήσει ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης δημιούργησε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών στη Στροφυλιά καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός ασφάλισης υπερδιπλάσιοι των ασφαλισμένων που δικαιούνται με βάση το νόμο αποζημίωση για τις πυρκαγιές.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αποστέλλοντας αναλυτικά στοιχεία για τους πυρόπληκτους αγρότες τις καλλιέργειες που κάηκαν και όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται προκειμένου να δοθεί μία άμεση λύση στο ζήτημα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr