Βόρεια Εύβοια: Σημαντικές δράσεις εφήβων εθελοντών στη Λίμνη (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Σημαντικές δράσεις εφήβων εθελοντών στη Λίμνη (pics)

Η κατασκηνωτική δράση αυτή αφορά εφήβους 14-17 ετών καθώς και τα ενήλικα στελέχη των ομάδων τους που τα συνοδεύουν. (50 έφηβοι και 20 ενήλικα μέλη).

Η κατασκηνωτική δράση αυτή αφορά εφήβους 14-17 ετών καθώς και τα ενήλικα στελέχη των ομάδων τους που τα συνοδεύουν. (50 έφηβοι και 20 ενήλικα μέλη).

Οι ομάδες προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδος όπως, Μυτιλήνη, Χίος, Θεσσαλονίκη, και διάφορες περιοχές της Αττικής, και ο τόπος έχει επιλεγεί λόγω των περσινών πυρκαγιών στην περιοχή, αλλά και την ευαισθητοποίηση των μελών μας, μετά από την περσινή συνδρομή τους στην περιοχή πέρυσι για την ενίσχυση/βοήθεια του τόπου και των κατοίκων μετά το γεγονός αυτό.

Ο Οδηγισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες οργανώσεις μέσα στον Ελλαδικό χώρο με ενεργή παρουσία σε 90 πόλεις και μέλος τηw Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών που δραστηριοποιείται σε 150 χώρες στον κόσμο και έχει 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη.

Όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες μέλη του Οδηγισμού, μέσα από πρωτοποριακά παιδαγωγικά προγράμματα που στηρίζονται στην επαφή με τη φύση και στην αξία τιων ανθρώπινων σχέσεων, αναπτύσσουν και αναδεικνύουν προσωπικότητες που ξέρουν να λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και που συνειδητά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην κοινωνία.

Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Στοχεύει στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και των νέων, με σύγχρονους παιδαγωγικούς τρόπους εκπαίδευσης και δημιουργικές δραστηριότητες.

Κορίτσια και αγόρια, από 5-17 ετών, μέσα σε ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης και δημιουργικότητας, μαθαίνουν διασκεδάζοντας και αποκτούν ικανότητες και δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες

στην ενήλικη ζωή τους. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σε όλη την διαδρομή του, ο Ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας.

Ειδικότερα για τους εφήβους 14-17 ετών και τα στελέχη των ομάδων Μεγάλων Οδηγών / Ναυτοδηγών, αυτό υλοποιείται μέσω της 10ήμερης κατασκήνωσης τους, που είναι γνωστή ως Κατασκήνωσης Κοινοτικής Ανάπτυξης (ΚΚΑ).

Η Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και φορείς του τόπου που την φιλοξενεί και προσφέρει σε διάφορους τομείς όπως: ο πολιτισμός, το περιβάλλον, ο άνθρωπος κ.α.

Κάθε κατασκήνωση καλείται στην αρχή να ανακαλύψει και στη συνέχεια να καλύψει τις ανάγκες του τόπου που επισκέπτεται, όπως αυτές διατυπώνονται από τις Αρχές ή και κατοίκους του τόπου, αλλά και μέσα από την οπτική γωνία μας.

Το έργο διαμορφώνεται και επιμερίζεται σε 5-6 διαφορετικού τύπου projects.

Βασικά κριτήρια για τη διαμόρφωση του είναι να μπορεί κάθε project να ολοκληρωθεί:

• μέσα σε 10 ημέρες (σε 30 ώρες προγράμματος), από 8-10 άτομα

Καθένα από αυτά τα projects αναλαμβάνει να υλοποιήσει μια Ομάδα Ενδιαφέροντος.

Δράσεις στην Λίμνη :
Επισκευή ξύλινων επιφανειων (παγκάκια, κιοσκι) στο Γυμνάσιο, Λύκειο Λίμνης και τοιχογραφία σε γειτονικο πάρκο

· Επισκευή μονοπατιού εντος του αστικού ιστού , και ανάδειξης του δάσους που έχει απομείνει μετά την περσινή καταστροφική πυρκαγιά

· Επισκευή, ανάδειξη παλιάς βρύσης, και εκθεση φωτογραφίας (χθες και σήμερα)

· Θεατρική παράσταση σε συνεργασία με τοπική θεατρική ομάδα

· Ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής και ανάδειξη αυτών μέσω υφιστάμενης ιστοσελίδας και social media

Εικόνες

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr