Βόρεια Εύβοια: Στο ΦΕΚ η  δεύτερη απόφαση για επιχορήγηση πυρόπληκτων επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Στο ΦΕΚ η δεύτερη απόφαση για επιχορήγηση πυρόπληκτων επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η δεύτερη απόφαση για την κρατική επιδότηση των επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η δεύτερη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την κρατική επιδότηση των επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιο για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης, Χρήστο Τριαντόπουλο, ισχύει το εξής:

«Υπενθυμίζεται ότι η επιχορήγηση ανέρχεται στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς – το υψηλότερο ποσοστό που έχει προβλεφθεί για τέτοιου είδους περιπτώσεις.»

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Με τη δεύτερη απόφαση, 160 αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα αποζημιωθούν με το 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς τους, το οποίο αντιστοιχεί σε 475.034 ευρώ. Συνολικά, με τις δύο υπουργικές αποφάσεις που έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής, προβλέπεται η επιχορήγηση 213 επιχειρήσεων (45 επιχειρήσεις και 168 αγροτικές εκμεταλλεύσεις) με 1.590.934 ευρώ.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της επιχορήγησης του 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς προς επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας. Και σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια, συνεχίζεται η διαδικασία για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, προκειμένου να προχωρήσουν νέες υπουργικές αποφάσεις και παράλληλα να εκκαθαρίζονται οι φάκελοι των δικαιούχων για την ταχύτερη δυνατή αποζημίωσή τους».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr