Βόρεια Εύβοια: Συνεχίζουν ακλόνητοι τον αγώνα τους, οι ρετσινάδες – Ένα χρόνο τώρα βρίσκονται χωρίς εισόδημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Συνεχίζουν ακλόνητοι τον αγώνα τους, οι ρετσινάδες – Ένα χρόνο τώρα βρίσκονται χωρίς εισόδημα

Εκκρεμεί ακόμα το θέμα των αποζημιώσεων των ρετσινάδων της Βόρειας Εύβοιας που υπέστησαν τεράστιες ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Ένας χρόνος έχει περάσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 που έπληξαν την Βόρεια Εύβοια με τον κλάδο των ρητινοκαλλιεργητών να έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

Ακόμα και σήμερα οι αποζημιώσεις που έπρεπε να έχουν δοθεί βρίσκονται σε εκκρεμότητα και το Σωματείο των ρετσινάδων συνεχίζει τον αγώνα για τα αιτήματα των εργαζομένων που εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται σε απόγνωση από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί.

Σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ενώ πρόκειται να συμμετάσχουν στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη με συγκεντρώσεις σε Μαντούδι και Ιστιαία.

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
το σωματείο μας, συνεχίζει τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα μας, για τους συναδέλφους που ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα καθώς και για όλους τους υπόλοιπους και τις οικογένειες μας που πάνω από ένα χρόνο τώρα βρισκόμαστε χωρίς εισόδημα, χωρίς δουλειά, χωρίς ασφάλιση,

Όλο το προηγούμενο διάστημα, το σωματείο μας πήρε τις εξής πρωτοβουλίες:
• Το ΔΣ πραγματοποίησε επισκέψεις στα συνεργεία του προγράμματος στα κατά τόπους σημεία συγκέντρωσης για συζήτηση και ενημέρωση
• Πραγματοποίησε επισκέψεις για συζήτηση και ενημέρωση σε πολλά χωριά των δυο δήμων που βρίσκονται όλοι οι συνάδελφοι και οι οικογένειες τους
• Πραγματοποιήσαμε μαζική γενική συνέλευση του σωματείου την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη
• Συνεχίσαμε να πιέζουμε τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να γίνει η απαραίτητη προεργασία για να συμπεριληφθούν όλοι οι συνάδελφοι που δεν έχουν μπεί ακόμα στο πρόγραμμα

Στη Γενική μας συνέλευση, συζητήσαμε και το πολύ σημαντικό θέμα που έχει προκύψει με τις προσπάθειες διάφορων «καλοθελητών» που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους συναδέλφους μας, καθώς και το πολύ σημαντικό θέμα της έλλειψης εργαλείων και γενικότερα εξοπλισμού.

Καταγγέλουμε την Διεύθυνση του Δασαρχείου Λίμνης που με διάφορα τερτίπια και μεθοδεύσεις φέρνει τους συναδέλφους σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Κάνει συστηματική προσπάθεια να εξαγοράσει συναδέλφους τάζοντας διοικητικές θέσεις και προνόμια, βάζοντας τους καθήκοντα που δεν είναι στην αρμοδιότητα τους. Οι ενέργειες αυτές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και απαιτούμε να σταματήσουν εδώ και τώρα. Εμείς παλέψαμε και κερδίσαμε με τον αγώνα μας, όλοι οι συνάδελφοι να έχουμε μια και μόνο σύμβαση, με κοινά δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους.


Για το θέμα των εργαλείων και γενικότερα του εξοπλισμού, απαιτούμε εδώ και τώρα να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού.

Να εξοπλιστούν πλήρως όλα τα συνεργεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό (αλυσοπρίονα, χλοοκοπτικά κ.α.) καθώς και με τον απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνη, γυαλιά, γάντια, παπούτσια και παντελόνια ασφαλείας κ.α.). Είναι προκλητική, η στάση της διοίκησης του Δασαρχείου Λίμνης που προσπαθεί με διάφορα τερτίπια να αναγκάσει τους συναδέλφους να φέρνουν τον δικό τους εξοπλισμό.

Ας σταματήσει ο κύριος Ζίγγερης να προσπαθεί να ξελασπώσει τις ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού και της ίδιας της κυβέρνησης μεταφέροντας στην δική μας πλάτη και ευθύνη τέτοια ζητήματα. Την ίδια στιγμή που διαθέτουν εκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις καθυστερούν στην έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων για τον εξοπλισμό μας. Η κυβέρνηση ενώ το πρόγραμμα έχει αποφασιστεί εδώ και πολύ καιρό και η έναρξη του έχει γίνει εδώ και δυο μήνες, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και μηχανήματα, το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων μας είναι ανεκπλήρωτο.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, πως τέτοιες προσπάθειες θα πέσουν στο κενό, το σωματείο μας, ενωμένο και δυνατό θα συνεχίσει τον αγώνα για την ικανοποίηση ΟΛΩΝ των δίκαιων αιτημάτων μας στο 100%.
Θα συνεχίσουμε ακλόνητοι στο δρόμο που χαράξαμε όλοι μαζί οι ρετσινάδες και οι δασεργάτες μαζί με όλο το λαό της Βόρειας Εύβοιας, για να πάρουμε πίσω τη ζωή και τα δικαιώματα μας.
Μια τέτοια μεγάλη απάντηση θα δώσουμε με την μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

9 Νοέμβρη
κανένας συνάδελφος στο πόστο του στο πρόγραμμα, κανένας συνάδελφος στις υλοτομίες και στο δάσος.
Πλατεία Μαντουδίου 10:30
Πλατεία Ιστιαίας 10:30

Κατεβαίνουμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και διεκδικούμε:

Ένταξη όλων των συναδέλφων στο πρόγραμμα, επέκταση του στα 15 χρόνια
Εδώ και τώρα να πληρωθούν όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται στο πρόγραμμα.
Παροχή όλων των απαραίτητων εργαλείων και εξοπλισμού με κρατική ευθύνη
Κατοχύρωση 13ου και 14ου μισθού για τους συναδέλφους
Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ,κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, και ηλεκτρική ενέργεια.
Γενναία μείωση, κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης
Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Το ΔΣ του σωματείου»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr