Βρεφονηπιοκόμος κλείδωνε τα παιδιά για τιμωρία σε «δωμάτιο αποσυμπίεσης» (video)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρεφονηπιοκόμος κλείδωνε τα παιδιά για τιμωρία σε «δωμάτιο αποσυμπίεσης» (video)

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες γύρω από την υπόθεση βρεφονηπιοκόμου στην Αλεξανδρούπολη, που σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, για τιμωρία κλείδωνε τα παιδιά σε αποθήκη χωρίς φως.

Σάλος έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο, μετά από καταγγελίες γονέων που επικαλούνται μαρτυρίες παιδιών, πως βρεφονηπιοκόμος για τιμωρία τα κλείδωνε σε αποθηκάκι χωρίς φως, το οποίο μάλιστα αποκαλούσε «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Η εκπομπή Tlive έφερε στο φως της δημοσιότητας το επίμαχο δωματιάκι που βρεφονηπιοκόμος κλείδωνε τα παιδιά με σύρτη, χωρίς φως, για τιμωρία.

Τα όσα εξοργιστικά συνέβαιναν στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης γνωστοποίησε πατέρας ενός παιδιού, με τους υπόλοιπους γονείς να αρχίζουν να συνδέουν όσα είχαν ακούσει από τα παιδιά τους.

Η 40χρονη βρεφονηπιοκόμος όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης παραδέχτηκε το μαρτύριο στο οποίο υπέβαλε τα παιδιά, το οποίο περιέγραψε ως ένα τρόπο να ηρεμούν, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Αλεξανδρούπολη: Τι καταγγέλλουν γονείς επικαλούμενοι τις μαρτυρίες των παιδιών τους

Για το τι πέρασε η κόρη της περιέγραψε η μητέρα της: «Η κόρη μου πήρε την κούκλα της και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι. Η δασκάλα δεν το αρνήθηκε και είπε ότι μπαίνουνε στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουνε. Το παιδί μου ξυπνούσε κατά τη διάρκεια του ύπνου του και έλεγε δεν θέλω να πάω στο σχολείο. Κάποια άλλα παιδιά κάνανε λόγο για σκοτεινό μέρος. Η δασκάλα έχει απομακρυνθεί από τη θέση της και περιμένουμε να έρθουν καινούργιες δασκάλες».

Άλλη μητέρα κατήγγειλε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Το δικό μου το παιδί εδώ και ένα τρίμηνο, ενώ είναι ένα παιδί που δεν φοβάται ξυπνούσε στον ύπνο του, έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο, μην με πας σχολείο, άνοιξε το φως, με αγκάλιαζε, τα απογεύματα όταν άρχισε να σκοτεινιάζει κι έλεγε θέλω να βγει ο ήλιος. Η δασκάλα είπε ότι, εντάξει αυτό γίνεται για να ηρεμήσουν τα παιδιά και δεν τα κρατάει πολύ ώρα μέσα, δύο με τρία λεπτά».

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι δύο βρεφονηπιοκόμοι απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Δείτε το ρεπορτάζ από την εκπομπή Tlive

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr