«Βροχή» μολότοφ και χημικών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βροχή» μολότοφ και χημικών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

H ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:30 στην οδό Σταδίου, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών. Νωρίτερα η Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές ατόμων στο πλαίσιο προέλεγχων που έγιναν πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στο ξενοδοχείο «Εσπέρια» και η Αστυνομία απάντησε με τη χρήση χημικών.

Με κεντρικό σύνθημα «Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και ξεκίνησαν πορεία μέχρι τη Βουλή. Στη διαδήλωση συμμετέχουν επίσης σωματεία εκπαιδευτικών, μαθητές και μαθήτριες, εργατικά συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια, για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (φοιτητικές εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr