Wolt: Στους δρόμους οι διανομείς μέχρι τη Δευτέρα ενάντια στη μείωση των αμοιβών τους – Τι ζητούν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Wolt: Στους δρόμους οι διανομείς μέχρι τη Δευτέρα ενάντια στη μείωση των αμοιβών τους – Τι ζητούν

Η απεργία των διανομέων της "Wolt" ηλεκτρονικής πλατφόρμας "Wolt" ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου.
Απεργούν μέχρι και τη Δευτέρα 3 Απριλίου, οι διανομείς της “Wolt” ενάντια στην απόφαση της εταιρείας διανομής για μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία. Νέες συγκεντρώσεις και για αύριο.

Η απεργία των διανομέων της “Wolt”  ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Wolt” ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Την Κυριακή (2/4) οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στις 16:00.

Τη Δευτέρα (3/4) είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας (Μιχαλακοπούλου 80) στις 14:00.

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/3) και της Παρασκευής (31/3), οι διανομείς πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι της Wolt, διεκδικούν:

  • Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.
  • Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.
  • Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής- εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr