ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Wolt: Στους δρόμους οι διανομείς μέχρι τη Δευτέρα ενάντια στη μείωση των αμοιβών τους – Τι ζητούν

Wolt: Στους δρόμους οι διανομείς μέχρι τη Δευτέρα ενάντια στη μείωση των αμοιβών τους – Τι ζητούν
Η απεργία των διανομέων της "Wolt" ηλεκτρονικής πλατφόρμας "Wolt" ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου.
Απεργούν μέχρι και τη Δευτέρα 3 Απριλίου, οι διανομείς της “Wolt” ενάντια στην απόφαση της εταιρείας διανομής για μείωση της αμοιβής τους ανά παραγγελία. Νέες συγκεντρώσεις και για αύριο.

Η απεργία των διανομέων της “Wolt”  ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Wolt” ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Την Κυριακή (2/4) οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στις 16:00.

Τη Δευτέρα (3/4) είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας (Μιχαλακοπούλου 80) στις 14:00.

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/3) και της Παρασκευής (31/3), οι διανομείς πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι της Wolt, διεκδικούν:

  • Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.
  • Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη Wolt με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.
  • Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής- εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr