Ξεκίνησαν οι εργασίες για την παιδική χαρά της παραλίας Αγίας Άννας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την παιδική χαρά της παραλίας Αγίας Άννας

Ένα ακόμη έργο ξεκίνησε ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Ένα ακόμη έργο ξεκίνησε ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Συγκεκριμένα ξεκίνησαν οι εργασίες για την παιδική χαρά της παραλίας Αγίας Άννας όπως είχε ήδη ανακοινώσει ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Κατά τον απολογισμό του ο δήμαρχος για τη χρονιά που έφυγε ανέφερε όλα τα έργα που προχώρησαν και χρηματοδοτήθηκαν το 2020.

Οι συνθήκες λόγω της πανδημίας δε μας επιτρέπουν να κάνουμε τον απολογισμό των πεπραγμένων μας, όπως πολύ θα θέλαμε, μαζί σας. Νιώθουμε όμως την υποχρέωση, εγώ και οι συνεργάτες μου, να σας ενημερώσουμε για όσα έγιναν αυτόν τον ενάμιση χρόνο από τη σύσταση της Δημοτικής Αρχής. Αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου την 1η Σεπτεμβρίου 2019, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι χρειάζεται πολύ δουλειά, μιας και ο Δήμος μας βρισκόταν εγκαταλελειμμένος και ανενεργός για αρκετά χρόνια.
Θέσαμε ως πρώτους στόχους τη βελτίωση της καθημερινότητας (ύδρευση, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, αγροτική οδοποιία κ.α.), αλλά και την υλοποίηση άμεσων έργων για την ανακούφιση των συμπολιτών μας.
Παράλληλα, προβήκαμε σε μελέτες ώστε να ενταχθούν έργα σε προγράμματα όπως το «Φιλόδημος» και το «Αντώνης Τρίτσης». Πολλά από αυτά τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ενισχύσαμε τη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα αποτελέσματα είναι ορατά. Επίσης, η συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων είναι πραγματικά άψογη και πλέον ο Δήμος μας ακούγεται και διεκδικεί!
Ο Δήμος αξιοποιεί οικονομικούς πόρους και νοικοκυρεύεται! Αξιοποιώντας οικονομικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, η Οικονομική Υπηρεσία μας πλήρωσε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 165.000€ και τελεσιδικίες 250.000€, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα εξυγίανσης του Δήμου. Επιστρέψαμε 380.000€ στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων από τα 600.000€ δάνειο που είχε πάρει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που όπως αποδείχτηκε ήταν αχρείαστο, και κλείνουμε τη χρονιά με ισχυρό ταμειακό αποθεματικό. Επίσης, έγινε για πρώτη φορά μηχανογράφηση του Τμήματος Εσόδων όσον αφορά τα Τέλη Ακίνητης Περιουσίας, που αφενός σηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό όλων των Υπηρεσιών και αφετέρου αξιοποιεί την ανεύρεση εσόδων προς όφελος του Δήμου και των πολιτών. Μάλιστα, στα άμεσα σχέδιά μας από την πρώτη ημέρα του νέου έτους, είναι η καταγραφή όλων των ακίνητων του Δήμου σε ένα ενιαίο περιουσιολόγιο, η σύνταξη συμβολαίων όπου απαιτείται και η υποβολή όλων των ακίνητων στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Έτσι, ανοίγουμε το δρόμο για άμεση αξιοποίηση της μεγάλης περιουσίας του Δήμου που ήταν σε διαρκή χειμερία (οικονομική ) νάρκη.
Σε ότι αφορά τον τομέα της καθαριότητας, μεταφέραμε γρήγορα εκατοντάδες τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας, που βρίσκονταν επί χρόνια εντός των οικισμών όλης της επικράτειας του Δήμου και δημιουργούσαν ανεξέλεγκτες χωματερές. Αυτήν τη στιγμή, αισθανόμαστε ότι η συγκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο μας βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Αγοράσαμε ένα ολοκαίνουριο απορριμματοφόρο και επισκευάσαμε πέντε ακόμη τα οποία ήταν ανενεργά. Διαθέτουμε λοιπόν έναν επαρκή στόλο καθαριότητας με 7 (επτά) απορριμματοφόρα, καθώς και 1 (ένα) απορριμματοφόρο ανακύκλωσης το οποίο μας επέστρεψε ο ΦΟΔΣΑ, δίνοντας τα ηνία της εκτέλεσης και της αποκλειστικής διαχείρισης της Ανακύκλωσης στο Δήμο. Επιπλέον, προχωρήσαμε στην αγορά 690 (εξακοσίων ενενήντα) νέων κάδων απορριμμάτων, λύνοντας οριστικά το μεγάλο πρόβλημα της χωρητικότητας κατά τους θερινούς μήνες. Τέλος, τοποθετήσαμε και βάλαμε σε λειτουργία 5 (πέντε) σύγχρονα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων στην Κοινότητα της Λίμνης, καθιστώντας το Δήμο μας πρωτοπόρο στον τομέα της καθαριότητας.
Όσον αφορά την Ύδρευση, λύσαμε οριστικά το πρόβλημα επάρκειας νερού στο σύνολο του Δήμου. Ηλεκτροδοτήσαμε τη γεώτρηση στο Πήλι, αντιμετωπίσαμε επιτυχώς το πρόβλημα λειψυδρίας κατά τους θερινούς μήνες στις Ροβιές και πλέον έχουν μείνει μικρές παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει πλήρη επάρκεια παντού. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθούμε στην αμεσότητα που έχουν τα συνεργεία της ΔΕΥΑ σε τυχόν βλάβες, κάνοντάς μας πολύ υπερήφανους.
Όσον αφορά τον Ηλεκτροφωτισμό, επισκευάσαμε – ανακατασκευάσαμε πάνω από 200 (διακόσια) παλαιά φωτιστικά σώματα, φωτίζοντας κόμβους και σημεία του Δήμου μας μετά από πολλά χρόνια, αντικαταστήσαμε πάνω από 100 (εκατό) παλαιά ενεργοβόρα φωτιστικά με νέα LED φωτιστικά για εξοικονόμηση ενέργειας και αντιμετωπίσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία των βλαβών, σε συνεργασία με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που πραγματικά υπερβάλουν εαυτό κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Στην αγροτική οδοποιία έχουμε κάνει πολλά βήματα. Πραγματικά, οι δρόμοι που παραλάβαμε ήταν απροσπέλαστοι. Οι παρεμβάσεις είναι συνεχείς και δεν πρόκειται να σταματήσουμε εάν δε συντηρήσουμε και τον τελευταίο δρόμο. Παράλληλα, με τη συνεργασία και την αρωγή της Περιφέρειας, καθαρίστηκαν σχεδόν όλες οι σούδες μετά από 40 χρόνια. Τοποθετήθηκαν κρουνοί σε πολλά σημεία του Δήμου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Πυροσβεστικής και καθαρίστηκαν σχεδόν όλοι οι δασικοί δρόμοι με συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας και του Δασαρχείου Λίμνης.
Δώσαμε έμφαση στον Πολιτισμό διοργανώνοντας πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, με τη συνεργασία πάντα των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και εθελοντικών ομάδων που πάντα βρίσκονταν στο πλευρό μας. Στολίσαμε τα όμορφα χωριά μας φέρνοντας κοντά στους Δημότες μας τη μαγεία των Χριστουγέννων και δώσαμε χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους.
Όσον αφορά τον τουριστικό σχεδιασμό έχουμε κάνει βήματα μπροστά, με τη νέα τουριστική ιστοσελίδα να είναι αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή και σύντομα έτοιμη προς χρήση. Παράλληλα, υπό την επίβλεψη ειδικών, βελτιώσαμε και εκσυγχρονίσαμε το λογότυπο του Δήμου μας, τόσο στο αισθητικό και γραφιστικό κομμάτι, όσο και στο πρακτικό. Δημιουργήσαμε δηλαδή λογότυπο σε ψηφιακή – ηλεκτρονική μορφή, ενσωματώνοντάς το εύκολα σε όλες τις επικοινωνιακές πρακτικές ή διαφημιστικές προωθήσεις, σε οποιαδήποτε διάσταση μεγάλης ή μικρής κλίμακας, σε διαφημιστικά έντυπα και ψηφιακά μέσα. Τέλος, να αναφέρουμε ότι υπάρχει πλέον ουσιαστική επικοινωνία και συνεργασία με την Περιφέρεια στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης. Προσφάτως, συνεδρίασε και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, όπου τέθηκαν οι βάσεις για τα επόμενα βήματα. Ευελπιστούμε, λοιπόν, ότι το 2021 θα υπάρξει σημαντική βελτίωση της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχής μας, παρά τις προκλήσεις και τις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας.
Όσον αφορά την κοινωνική προστασία, αντιμετωπίσαμε την πανδημία με ψυχραιμία και εγρήγορση, βάζοντας στην πρώτη γραμμή το «Βοήθεια στο σπίτι» και το νεοσύστατο «Κέντρο Κοινότητας». Επίσης, δημιουργήσαμε από την πρώτη στιγμή μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ο Δήμος μας πλέον είναι παρόν σε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν.
Με την ανάληψη των καθηκόντων μας δημοπρατήσαμε σωρεία έργων, πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη κατασκευαστεί:
•Έργα αποκατάστασης ζημιών από τη θεομηνία «Ζορμπάς»:
-Τοιχία σε Πήλι, Βλαχιά, Κερασιά, Κοτσικιά, Αχλάδι, Αγίας Άννα, Κεράμεια, Κουρκουλούς, Λίμνη, Ροβιές (γήπεδο), Κήρινθο (γήπεδο), Μαντούδι (γήπεδο), Ζωοδόχο Πηγή, Σπαθάρι.
-Τσιμεντωστρώσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας.
-Ασφαλτοστρώσεις σε Μαντούδι, Πήλι, Βλαχιά, Προκόπι, Λίμνη, Στροφυλιά, Αγία Άννα.
•Γέφυρα στο Πήλι, μέσω της ΣΑΤΑ του Δήμου μας.
•Επισκευές σε όλα τα σχολεία του Μαντουδίου.
•Επισκευές στο σχολείο της Κηρίνθου.
•Επισκευές στο κινηματοθέατρο της Λίμνης.
•Επισκευή του δρόμου στη θέση Σκαλί στην Αγία Άννα.
•Κατασκευή τεχνικών έργων και χαλυκόστρωση μέσω του έργου της αγροτικής οδοποιίας στις Ενότητες Ελυμνίων και Νηλέως.
•Επισκευή της καλύβας των Σαρακατσανέων στο Μαντούδι, μέσω της ΣΑΤΑ του Δήμου μας.
•Επισκευή του κλειστού Γυμναστηρίου στο Μαντούδι.
•Επισκευή της στέγης της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Μαντουδίου.
•Κατασκευάζουμε αυτή τη στιγμή 15 (δεκαπέντε) παιδικές χαρές. Οι 9 (εννέα) μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» και οι 6 (έξι) μέσω του Πράσινου Ταμείου.
•Εντάξαμε και δημοπρατήσαμε το μεγάλο έργο της Αποχέτευσης των Ροβιών ύψους 4.300.000€.
•Δημοπρατήθηκε και ξεκινά άμεσα η κατασκευή νέας αίθουσας (πολυχώρος) πάνω από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Μαντουδίου.
•Δημοπρατήθηκε και ξεκινά άμεσα η αντικατάσταση της στέγης του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Άννας.
•Δημοπρατήθηκε και ξεκινάει άμεσα η τελική φάση του λιμανιού του Μαντουδίου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο του λιμανιού της Αγίας Άννας.
•Δημοπρατούμε άμεσα το κλειστό Γυμναστήριο της Λίμνης ύψους 744.000€.
•Δημοπρατούμε άμεσα την κατασκευή νέου παιδικού σταθμού στη Λίμνη ύψους 200.000€.
•Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκτελεί σωρεία έργων στο Δήμο μας όπως:
-Λιθορριπή εντός της Κοινότητας Μαντουδίου.
-Εκβάθυνση του ποταμού που διέρχεται μέσα από την Κοινότητα Προκοπίου.
-Κατασκευή γεφυρών εντός δικτύου του Δήμου μας.
-Ασφαλτοστρώσεις σε Ζωοδόχο Πηγή, Φαράκλα, Μουρτιά, Κουρκουλούς, Κοτσικιά.
•Έχουμε επίσης υποβάλλει προτάσεις σχεδόν σε όλες τις προσκλήσεις του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» όπως:
-Αποχέτευση παραλίας Αγίας Άννας.
-Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων της Κοινότητας Λίμνης.
-Επανάχρηση του κτηρίου Βουδούρη στο Μαντούδι.
-Αγροτική οδοποιία
-Αντισεισμική θωράκιση σχολείων του Δήμου μας.
Πολλά ακόμη έργα αναμένεται να δημοπρατηθούν και ολοκληρωθούν μέσα στο 2021. Το νέο έτος θα έχει πολλές εκπλήξεις. Δε θέλω όμως να σας κουράσω άλλο. Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και το πνεύμα συνεργασίας είναι μερικά από τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζει αυτή τη Δημοτική Αρχή. Γι’αυτό, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου που δίνουν καθημερινό αγώνα ώστε να ανεβάσουμε το Δήμο μας ψηλότερα, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το ήθος τους και την συνδιαμόρφωση των απόψεων και προτάσεών τους, τους προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων και τα τοπικά συμβούλια για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία, καθώς και τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του Δήμου, που υπερέβαλαν εαυτούς για να αντιστραφεί η κακή εικόνα του Δήμου.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους Δημότες μου για την άψογη συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, προτρέποντάς τους να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή και επιμονή έως ότου περάσει αυτή η δοκιμασία.
Φίλες και φίλοι μου, συνδημότισσες και συνδημότες μου, ο Δήμος μας αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα με γοργούς ρυθμούς. Τα καλύτερα όμως έρχονται!
Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλές γιορτές με υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία και ένα 2021 ελεύθερο και δημιουργικό!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr