Ξενοδόχος… κατάσκοπος είχε εγκαταστήσει κρυφές κάμερες στα δωμάτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξενοδόχος… κατάσκοπος είχε εγκαταστήσει κρυφές κάμερες στα δωμάτια

Σε βάρος του ξενοδόχου έχει σχηματιστεί δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας

«Κρυφές» κάμερες στα δωμάτια τουριστικού καταλύματος στη Χαλκιδική κατηγορείται ότι είχε εγκαταστήσει ο 34χρονος ιδιοκτήτης του, καταγράφοντας παράνομα τις προσωπικές στιγμές παραθεριστών που διέμεναν σε αυτά.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σχετική έρευνα μετά από καταγγελία νεαρού ζευγαριού, που στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2022 εντόπισε κάμερα σε δωμάτιο όπου διανυκτέρευσε.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 34χρονος είχε καταγράψει 27 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα Έλληνες και αλλοδαποί τουρίστες, εκ των οποίων τα 13 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί. Δεν προέκυψε – πάντως – μέχρι στιγμής να έχει διακινηθεί το υλικό αυτό στο Διαδίκτυο.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε επιτόπια έρευνα στους χώρους του τουριστικού καταλύματος εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έξι «κρυφές» κάμερες που προσομοίαζαν σε φορτιστές κινητών τηλεφώνων, οκτώ κάρτες μνήμης, ένα καταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εξωτερικών χώρων, μία μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή τάμπλετ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr