Ξέσπασε η γιαγιά του Άλκη: «Του έδωσαν χαριστική βολή – Τέτοια τομή μόνο φονιάς θα την έκανε»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέσπασε η γιαγιά του Άλκη: «Του έδωσαν χαριστική βολή – Τέτοια τομή μόνο φονιάς θα την έκανε»

Συγκλονίζει η γιαγιά του 19χρονου Άλκη, «τέτοια τομή που του έκαναν, λέει, μόνο χειρούργος μπορεί να την κάνει».

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του 19χρονου Άλκη μετά τον άδικο χαμό του, οι δικοί του άνθρωποι βρίσκουν τη δύναμη ψυχής να υψώσουν τη φωνή τους κατά της βίας. Η υπόθεση της στυγνής δολοφονίας που έχει σοκάρει το πανελλήνιο έρχεται μετά από μια σειρά επεισοδίων μεταξύ οργανωμένων κυρίως οπαδώνκαταδρομικών επιθέσεων σε ποδοσφαιρικούς συνδέσμους και προσυνεννοημένα ραντεβού, ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

O παππούς του 19χρονου, μιλώντας στο Mega, λέει ότι αυτό που θέλει είναι να μη βρεθεί ξανά άλλη οικογένεια στη δική τους θέση, ενώ συγκλονίζει η γιαγιά του παιδιού, περιγράφοντας ότι οι γιατροί ξεκαθάρισαν στην οικογένεια ότι το χτύπημα ήταν στοχευμένα θανατηφόρο.

«Δεν τους μισώ… Κανέναν. Όλοι πρέπει να δείξουμε αγάπη στον άνθρωπο», είπε ο παππούς του Άλκη.

Έχασαν το παιδί τους και το μόνο που ζητούν είναι να σταματήσει ο κύκλος του αίματος. Ο Άλκης δεν θα γυρίσει πίσω και ο πόνος τους δεν θα σβήσει. Εύχονται, μόνο, να μην ζήσει άλλη οικογένεια το δικό τους δράμα.

«Η αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί, αλλά και τι; Υπάρχουν άτομα που τα έχει πιάσει η αστυνομία εκατό φορές και πάλι κυκλοφορούν έξω», πρόσθεσε.

Συγκλονίζει η γιαγιά του 19χρονου

Η γιαγιά του 19χρονου Άλκη, συγκλονίζει περιγράφοντας τον άδικο τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή το παιδί, καθώς οι γιατροί ξεκαθάρισαν στην οικογένεια ότι το χτύπημα ήταν στοχευμένα θανατηφόρο.

«Τέτοια τομή που του έκαναν, λέει, μόνο χειρούργος μπορεί να την κάνει και μόνο φονιάς. Κανένας άλλος. Δηλαδή του έδωσαν τη χαριστική βολή έτσι. Ας το χτυπούσαν… ας γλύτωνε όμως. Ας το τραυμάτιζαν το παιδί», είπε η γιαγιά του 19χρονου.

Η συγγνώμη και η υπόσχεση

Νεαροί ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες της ομάδας του Άρη, βρέθηκαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης, λίγο πριν αναχωρήσουν για εκτός έδρας αγώνα.

«Τις τελευταίες ημέρες δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Φεύγουμε για να παίξουμε εκτός έδρας. Το θεωρήσαμε αναγκαστικό πρώτα να περάσουμε από εδώ», είπε ο Βασίλης Γουδίνας, προπονητής ποδοσφαιρικής ακαδημίας Άρη.

Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος όλων των ομάδων έχουν στήσει ένα τείχος κατά της οπαδικής βίας με συγκινητικά μηνύματα, μπλούζες και κασκόλ.

Μηνύματα συγνώμης, από ενήλικες που δεν φρόντισαν για μια κοινωνία χωρίς οπαδική βία.

Συγκινητικά μηνύματα υπόσχεσης, από μικρά παιδιά, για ένα μέλλον χωρίς μίσος στα γήπεδα.

Σε ταράτσα πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη, με προτζέκτορα γραμμένο ένα μήνυμα που συγκλονίζει: «Ντρέπομαι ως άνθρωπος σκεπτόμενος δυο γονείς ζωντανούς-νεκρούς. Ντρέπομαι. Να κοιτάξω μπρος; Να κοιτάξω πίσω; Να κοιτάξω στο σήμερα; Αποτύχαμε. Καλό ταξίδι αγοράκι μου. Συγγνώμη.».

Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος βρέθηκαν μαθητές γυμνασίου, για μια υπόκλιση. Τα παιδιά άφησαν λίγα λουλούδια και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr